27.03.2024
Телеканал NTD

Загибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Загибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Ізраїльські армійці заявили, що не завдавали ударів на півночі Сектора Гази, коли, зі слів ХАМАСу, понад..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ізраїльські армійці заявили, що не завдавали ударів на півночі Сектора Гази, коли, зі слів ХАМАСу, понад 100 палестинців загинуло в очікуванні гуманітарного конвою.

Органи охорони здоров’я Сектора Гази заявляють, що палестинців застрелили ізраїльські сили. Та ЦАГАЛ заперечив кількість загиблих і заявив, що багато хто загинув у тисняві чи під колесами фур із гумдопомогою.

Вантаж прибув із Єгипту й пройшов перевірку на гуманітарному пропускному пункті «Керем-Шалом» в Ізраїлі. Потім його почали розподіляти приватні підрядники.

[Даніель Хагарі, представник ізраїльської армії]:

«Тисячі жителів Гази оточили вантажівки. Почалася велика тиснява, бо дехто намагався забрати гуманітарну допомогу. Унаслідок цього нещасного інциденту десятки людей загинули або травмувалися».

Раніше в четвер один із чиновників ізраїльської армії повідомив, що було два інциденти. Спочатку десятки осіб загинули в тисняві чи попали під колеса, коли намагалися вкрасти допомогу.

Потім після того, як фури рушили з місця, стався другий інцидент, коли деякі люди з натовпу підійшли до військовиків. Ті відчули загрозу й почали стріляти. Скільки людей загинуло, невідомо.

Хагарі додав, що ізраїльські танки, які супроводжували вантажівки, зробили попереджувальні постріли, щоб розігнати натовп. Пізніше вони відступили, коли події почали виходити з-під контролю.

[Даніель Хагарі, представник ізраїльської армії]:

«Жодних ударів по колоні з гуманітарною допомогою ЦАГАЛ не завдавав».

ХАМАС заявляє про 112 загиблих і більш ніж 280 поранених. Десятки людей доправили до лікарні Аль-Шифа, яка зараз функціонує лише частково.

Президент Джо Байден заявив, що інцидент із гумконвоєм може поставити під загрозу переговори про припинення вогню в Секторі Гази, які зараз ведуть у Катарі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Загибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: