02.03.2024
Телеканал NTD

Ізраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Ізраїль завдав ударів по об'єктах в Ірані

Уранці в п'ятницю Ізраїль завдав удару у відповідь по Ірану. Про це повідомляє ABC News, посилаючись..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Уранці в п’ятницю Ізраїль завдав удару у відповідь по Ірану. Про це повідомляє ABC News, посилаючись на високопосадовця США. Вибухи пролунали в районі військової бази на північному заході провінції Ісфаган. Там розташовані ядерні об’єкти країни.

Після атаки Іран закрив повітряний простір над кількома містами.

Авіаудар став відповіддю на масовану повітряну атаку, яку Іран здійснив на міста Ізраїлю близько тижня тому.

Атака Тегерана в ніч проти 14 квітня стала відповіддю на удар ЦАГАЛу по консульству Ірану в Сирії. Армія оборони Ізраїлю повідомила, що Іран та проіранські сили випустили по країні близько 170 безпілотників, понад 30 крилатих ракет, а також 120 балістичних. Майже всіх їх збили.

Повідомляють, що в розмові з Джо Байденом ізраїльський прем’єр Біньямін Нетаньягу попередив про удари у відповідь по Ірану. Білий дім їх не підтримав.

Водночас США наклали вето на проєкт резолюції про членство Палестини в ООН. Резолюцію подав Алжир. 12 країн проголосували «за». Велика Британія та Швейцарія утрималися.

Зараз Палестина має статус постійного спостерігача при ООН. Він дає їй змогу брати участь у засіданнях. Однак вона не має права голосу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСвітові ціни на какао б’ють рекордиЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: