27.01.2024
Телеканал NTD

Тисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Тисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Тисячі жителів Ізраїлю вийшли на вулиці, вимагаючи негайно звільнити заручників у Секторі Гази. Вони пройшли дорогами..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі жителів Ізраїлю вийшли на вулиці, вимагаючи негайно звільнити заручників у Секторі Гази. Вони пройшли дорогами Тель-Авіва із зображеннями захоплених 7 жовтня ХАМАСом жінок і в одному місці ненадовго перекрили шосе.

За даними ізраїльської влади, у руках палестинського угруповання лишається 134 заручники. Припускають, що їх тримають у Секторі Гази. Загалом унаслідок жовтневого нападу ХАМАСу понад 1200 ізраїльтян було вбито. Ще 253 осіб узяли в заручники.

[Смір Дан, дядько заручника]:

«Ми хочемо домогтися переговорів. Ми знаємо, що повернути їх можна за допомогою дипломатів, людей, які вміють вести переговори. У них має бути шанс зробити це. Настав час дати їм можливість».

В адміністрації Біньяміна Нетаньягу кажуть, що уряд хоче повернути всіх, і що ХАМАС висуває неприйнятні вимоги. ХАМАС своєю чергою звинувачує Ізраїль у зриві переговорів щодо припинення вогню.

Водночас у Тель-Авіві пройшов ще один протест. Учасники вимагали, щоб до армії почали призивати ультраортодоксальних євреїв-чоловіків.

Їх звільнення від служби давно викликає суперечки. З огляду на мобілізацію інші громадяни дедалі більше невдоволені.

За даними ізраїльських медіа, у цьому протесті взяло участь близько 10 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВ Україні новий головнокомандувачУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: