27.11.2024
Телеканал NTD

Дослідження: несподіваний сплеск захворюваності на деменцію у Великій Британії

Дослідження: несподіваний сплеск захворюваності на деменцію у Великій Британії

Деменція стає дедалі більшою проблемою для багатьох країн світу, бо населення живе довше, ніж будь-коли. В..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Деменція стає дедалі більшою проблемою для багатьох країн світу, бо населення живе довше, ніж будь-коли.

В самій лише Великій Британії, згідно з прогнозами, на догляд за людьми із цим захворюванням 2040 року витрачатимуть понад 27 мільярдів доларів.

Але число може виявитися ще більшим. Нове дослідження Університетського коледжу Лондона показало, що з 2010 року захворюваність на цю недугу в країні зросла на 42 %. Це значно перевищує прогнози. І причини наразі незрозумілі.

[Юньтао Чень, провідний автор звіту]:

«Є 12 чинників ризику деменції, і вони загалом спричиняють щонайбільше 40 % випадків деменції у світі. Понад 60 % випадків пояснити неможливо. Ми не знаємо причин».

Серед чинників ризику високий кров’яний тиск, діабет, куріння, неправильне харчування, надмірне вживання алкоголю та рання втрата слуху, а також черепно-мозкові травми.

Деменція нині не лікується. Проте у світі розробляють методи, що допомагають пом’якшити симптоми. Утім, науковці стурбовані тим, що потрібно вживати радикальніших заходів.

Вони кажуть, що деменцію треба навчитися виявляти в більш ранньому віці, і також треба викорінювати чинники ризику виникнення захворювання.

[Девід Томас, дослідник хвороби Альцгеймера]:

«За нашими оцінками, приблизно третині людей, що живуть із деменцією у Великій Британії, діагнозу ще не поставили. На це може піти до двох років».

У Великій Британії загалом уже проживає 850 000 осіб із тією чи іншою формою деменції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження: несподіваний сплеск захворюваності на деменцію у Великій БританіїКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходів«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Працівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіГреція закриває пам’ятки через спекуЗ Парижа перед Олімпіадою вивозять нелегальних іммігрантів та безпритульнихЯк щорічна міграція птахів допомагає поширити пташиний грипПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на каву

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: