12.12.2024
Телеканал NTD

Тисячі жителів евакуюються через лісову пожежу в Південній Каліфорнії

Тисячі жителів евакуюються через лісову пожежу в Південній Каліфорнії

У Південній Каліфорнії тисячі людей евакуюються через лісову пожежу, яку спричинили вітри з пустелі. В окрузі..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

У Південній Каліфорнії тисячі людей евакуюються через лісову пожежу, яку спричинили вітри з пустелі. В окрузі Ріверсайд розпорядження терміново виїхати дістало 4000 осіб.

[евакуйований]:

«Це дуже страшно, особливо коли залишаєш усі свої ліки та все інше вдома й просто втікаєш. Було дуже страшно. Я бачив, як горять фургони».

За ніч масштаб пожежі збільшився майже вдвічі. Її зміщують на захід вітри Санта-Ани. Сезонне явище виникає, коли сухе повітря з пустелі дме в бік океану, через що в Південній Каліфорнії підвищується пожежна небезпека.

Вогонь уже спалив 890 гектарів території. Його гасять із землі та повітря, але взяти під контроль поки не вдалося.

[евакуйований]:

«У небі було багато диму. Спочатку ніхто не знав, чи обов’язкова евакуація. Але її оголосили: машини правоохоронців їздили з мигалками й повідомляли гучномовцем, що всім треба виїхати».

Влада організувала два евакуаційні центри: один — для людей, другий — для тварин. Ті, хто евакуювався на автобудинках, змогли розташуватися на стоянці торгового центру в Темекулі.

[евакуйована]:

«Для більшості з нас усе не так уже й погано, бо ми — туристи, і багато хто з нас живе в глушині. А це означає, що ми звикли таборитися в місцях без комунальних послуг. До того ж ми всі досить добрі друзі. Тому є кому доглянути за тими, кому потрібна допомога».

Причину пожежі розслідують.

Цього року пожежі в Південній Каліфорнії досить помірні. У регіоні йшли надзвичайно рясні дощі. Також на нього налетів тропічний шторм, який уперше за 84 роки досяг густонаселених районів штату.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі жителів евакуюються через лісову пожежу в Південній КаліфорніїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНа Кубі закінчується паливо?Ізраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»В Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: