27.07.2024
Телеканал NTD

У столиці Індії задихаються від смогу й чекають ще більшого забруднення

У столиці Індії задихаються від смогу й чекають ще більшого забруднення

Жителі індійської столиці й далі задихаються від смогу. Індекс якості повітря досягає 190. Це майже вчетверо..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Жителі індійської столиці й далі задихаються від смогу. Індекс якості повітря досягає 190. Це майже вчетверо вище за допустиму норму, рекомендовану ВООЗ.

Кілька днів тому ситуація була ще гіршою.

[житель Нью-Делі]:

«Якщо порівняти з попередніми днями, то рівень забруднення, схоже, знизився».

Утім, цей перепочинок ненадовго. У Нью-Делі чекають ще густішого смогу. Наприкінці жовтня — на початку листопада в Індії проходить свято Дівалі або Фестиваль вогнів. Його відзначають у всій країні.

Тоді запалюють свічки й ліхтарики, а ще запускають феєрверки. Це символізує перемогу добра над злом. Але гарна давня традиція має і зворотний бік — через продукти горіння повітря стає бруднішим.

До того ж восени в сільській місцевості спалюють стерню. А в самих містах повітря забруднюють вихлопні гази й будівельний пил.

Узимку ж смог посилюється, бо тоді виникає таке атмосферне явище, коли температура повітря з висотою підвищується, а не знижується, як зазвичай. Як наслідок, нормальний процес перенесення тепла порушується. Так пил і тверді частинки не можуть піднятися, й утворюється смог.

[житель Індії]:

«Зима не за горами. Останніми днями індекс якості повітря дуже високий. Щороку, тільки-но настає свято Дівалі, ми бачимо, що цей індекс підвищується, поки не стане екстремально високим».

Людей закликають відмовитися від приватних авто й частіше їздити громадським транспортом.
Коротке посилання на цю сторінку:

У столиці Індії задихаються від смогу й чекають ще більшого забрудненняВолосся з перукарень допомагає очищати річкиЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуФермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄСВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в ГреціїЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуУряд Туреччини хоче прибрати з вулиць 4 млн бродячих собакПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хвороби

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: