12.08.2024
Телеканал NTD

Працівники трьох заводів GM оголосили страйк проти звільнень

Працівники трьох заводів GM оголосили страйк проти звільнень

Покинули робочі місця. Працівники автоконцерну General Motors у Бразилії вийшли на страйк, протестуючи проти звільнень. Обіцяють..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Покинули робочі місця. Працівники автоконцерну General Motors у Бразилії вийшли на страйк, протестуючи проти звільнень. Обіцяють страйкувати, скільки буде треба. Як наслідок, стали заводи в трьох містах — Сан-Жозе-дус-Кампус, Можі-дас-Крузіс і Сан-Каетану-ду-Сул.

Профспілки організували страйк після того, як GM звільнив працівників. Їх кількість не називає ні компанія, ні профспілки. Людей повідомляли про звільнення електронною поштою або через месенджер.

[колишня працівниця компанії GM]:

«У суботу мене здивувало повідомлення про звільнення. Ми всі беззахисні. Компанія зробила це довільно. Ми стоїмо біля її дверей, і профспілка вже оголосила страйк. Ми добиватимемося, щоб звільнення скасували».

General Motors пояснює звільнення тим, що знизився експорт, і, отже, зменшився обсяг продажу. Компанії необхідно підтримувати своє існування, щоб не розоритися.

Представники профспілок стверджують, що керівництво концерну порушило обіцянку не звільняти працівників до травня 2024 року.

[Веллер Перейра, голова профспілки заводу в Сан-Жозе-дус-Кампусі]:

«General Motors останнім часом отримувала величезний прибуток. Причин для звільнень немає».

На заводі GM у місті Сан-Жозе-дус-Кампус працює коло 4000 осіб. Там виробляють пікапи Chevrolet S-10 та позашляховики Trailblazer, а також двигуни й коробки передач.

Раніше компанія GM тимчасово призупинила дію 1200 контрактів із працівниками заводу, бо вже тоді мала труднощі.

Зараз працівники підприємств не лише виступають проти звільнень, а й вимагають скоротити робочий день без зниження зарплати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Працівники трьох заводів GM оголосили страйк проти звільненьМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиУ Кенії люди гинуть від повенейПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: