13.01.2024
Телеканал NTD

Пакистан оголосив, що вижене всіх нелегальних афганських біженців

Пакистан оголосив, що вижене всіх нелегальних афганських біженців

31-річна афганка Маджида народилася в Пакистані й живе в Карачі з чоловіком та шістьма дітьми. Але..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

31-річна афганка Маджида народилася в Пакистані й живе в Карачі з чоловіком та шістьма дітьми. Але тепер чоловік з острахом виходить із дому, бо боїться арешту. Уряд Пакистану оголосив, що всі нелегали з Афганістану мають повернутися назад. Термін спливає за кілька днів. Після цього людей обіцяють депортувати.

І хоча сім’я Маджиди має документи на тимчасове перебування, її родичів уже кілька разів затримували.

[Маджида Азізуллах, афганка, яка живе в Пакистані]:

«Мій чоловік надто боїться виходити з дому. Кілька днів тому я захворіла. На ринку біля дому потрібних ліків не було, але він не пішов їх шукати».

У Пакистані мешкає коло чотирьох мільйонів афганських біженців. Приблизно в мільйона 700 тисяч немає документів. Усі вони мають виїхати. Щоправда, дехто на батьківщині предків ще ніколи не був.

[Мухаммад Рахім, нелегальний афганський біженець]:

«Якби не було наказу, я б ніколи туди не поїхав, бо не знаю місцевої мови. Ми не звикли жити з тими людьми. Усе моє життя пройшло тут. Я тут народився, тут виросли мої діти».

Перша хвиля афганських біженців прибула до Пакистану з початком Афганської війни в 1979 році. Нещодавно ринув новий потік, бо владу в Афганістані захопило угруповання «Талібан».

З кінця вересня до кінця жовтня вже коло 60 тисяч афганців повернулося на батьківщину. Багато хто вважає за краще зробити це самостійно, бо за депортації проблем буде більше.

Афганцям з офіційними документами й дозволом на роботу можна залишитися. Водночас пакистанська влада обіцяє карати всіх, хто спробує купити підробні документи.

Пакистан оголосив про вислання афганців, звинувативши їх в організуванні вибухів, які вчинили терористи-смертники цього року. Ісламабад також звинуватив їх у контрабанді.

Країні бракує грошей, і вона переживає рекордну інфляцію, утілюючи в життя жорстку програму допомоги Міжнародного валютного фонду.

Влада каже, що нелегальні мігранти десятиліттями виснажували ресурси країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистан оголосив, що вижене всіх нелегальних афганських біженцівУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЯку країну визнали найщасливішоюСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: