29.10.2024
Телеканал NTD

У Китаї обмежать екранний час для дітей, але батьки налаштовані скептично

У Китаї обмежать екранний час для дітей, але батьки налаштовані скептично

Аріссі Янь усього шість років, але смартфон для неї вже як рідний. Вона без зусиль переглядає..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Аріссі Янь усього шість років, але смартфон для неї вже як рідний. Вона без зусиль переглядає комедійні відеоролики в китайській соцмережі. Дівчинка почала користуватися мобільним телефоном, коли їй було чотири.

Її мати Вел Янь стурбована проблемою інтернет-залежності в дитини. Але вважає використання телефона важливою і неминучою частиною сучасного життя. Вел не хоче, щоб Арісса відставала від однолітків у володінні технологіями, але не знає, як збалансувати екранний час Арісси.

[Вел Янь, мама дівчинки]:

«Так, я непокоюся. Діти використовують телефони для навчання. Та коли вони дивляться відео, легко виникає залежність».

Залежність від смартфонів — серйозна проблема в Китаї. У серпні в країні розробили правило, що обмежує час, який неповнолітні можуть проводити з телефонами, до двох годин на день. Для дітей віком до восьми років — щонайбільше 40 хвилин на день.

Місцеві медіа пишуть, що коли час щоденного використання буде перевищено, смартфон автоматично закриє всі застосунки.

Так званий режим неповнолітніх також закриє користувачам до 18 років доступ в інтернет на мобільних пристроях із 10-ї вечора до 6-ї ранку.

Наразі незрозуміло, коли нове правило почне діяти.

Тим часом батьки скептично ставляться до ефективності обмежень, бо в багатьох електронних пристроях уже є «дитячий режим».

[Вел Янь, мама дівчинки]:

«Оскільки ми вже маємо цю функцію, чи проводять якісь дослідження того, наскільки вона ефективна? Якщо компанії додають її поверх базової функції, то я не знаю, чи можна підвищити ефективність».

Дитячий психолог Шерон Єнь каже, що батьки мають зосередитися на емоційному спілкуванні зі своїми дітьми, а не на обмеженні використання мобільних пристроїв. Проте за нинішніх обставин вона визнає, що обмеження на екранний час корисні й можуть з’явитися і в інших країнах.

[Шерон Єнь, психолог]:

«Багато батьків зайняті на роботі, тому вони не мають часу спілкуватися з дітьми… І я вірю, що в майбутньому дедалі більше урядів братиме участь у цій політиці».

Батьки надіються, що китайцям зможуть забезпечити більше можливостей для сімейного дозвілля. Приміром, безплатні дні в зоопарку чи знижки на спортивні заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Китаї обмежать екранний час для дітей, але батьки налаштовані скептичноГонконг посилив закон про нацбезпекуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: