04.11.2024
Телеканал NTD

Після повені: у Китаї оцінюють збитки, завдані тайфуном «Доксурі»

Після повені: у Китаї оцінюють збитки, завдані тайфуном «Доксурі»

Через тиждень після початку повені жителі міста Чжочжоу, що на півночі Китаю, повертаються додому та на..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Через тиждень після початку повені жителі міста Чжочжоу, що на півночі Китаю, повертаються додому та на підприємства, щоб оцінити збитки.

Лі та Чжан виявили, що в їхньому магазині будматеріалів повно грязі та сміття. Більшість товарів продати вже не вийде.

[Лі Юйцзе, місцева жителька]:

«Хочеться плакати, але сльози не йдуть. Мені було так тяжко, коли ми повернулися. Прибратися тут просто неможливо».

Чжочжоу постраждало від повені, що виникла через тайфун «Доксурі», найбільше. Повідомляють, що в Пекіні та в прилеглій провінції Хебей лихо забрало життя понад 20 людей.

[Чжан Хунвей, місцевий житель]:

«Утрати, безперечно, великі. Постраждало і житло, і продуктові магазини. У мене промок цемент. Усі товари в магазині вже не продати».

Місцеві жителі кажуть, що рівень води подекуди був вищим за голову.

[Гао Дун, місцевий житель]:

«У дворі сморід. Будинки руйнуються. Навколишні дороги затоплено. Щоб кудись дістатися, доводиться пробиратися через воду. Стільки років праці змарновано — аж серце крається. У нас закінчилася їжа. Не знаю, як виживатимемо».

А це місто Шулань провінції Цзілінь. Тут, як повідомляє влада, у вихідні внаслідок повені загинуло щонайменше 14 людей. Лихо зачепило коло 130 тисяч осіб. 79 тисяч евакуювали. Водночас загальну кількість загиблих у країні поки не розкривають.

У Китаї тайфун спочатку наприкінці липня налетів на провінцію Фуцзянь. Потім подався на північ. Пройшов через Пекін та провінцію Хебей.

У столиці випало найбільше дощу за останні 140 років. А у повіті Ліньчен випала дворічна норма опадів. Загалом лихо зачепило кілька мільйонів людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після повені: у Китаї оцінюють збитки, завдані тайфуном «Доксурі»Ізраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуГонконг посилив закон про нацбезпекуНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЗнов маски: у Мілані нічим дихатиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: