29.10.2024
Телеканал NTD

Хірург розповів, як його змушували вирізати органи в живої людини в Китаї

Хірург розповів, як його змушували вирізати органи в живої людини в Китаї

Повідомлення про хірургів, які в Китаї стають катами, надходять давно, але мало хто наважується розповісти про..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Повідомлення про хірургів, які в Китаї стають катами, надходять давно, але мало хто наважується розповісти про це відкрито. Недавно це зробив китайський лікар Чжен Чжи.

Колись він працював в одному з найбільших військових шпиталів Китаю. Згадує, що одного разу став свідком того, як у чоловіка вирізали нирки й очні яблука для трансплантації, поки той був ще живим.

Інцидент стався 1994 року у фургоні поряд із в’язницею в місті Далянь, що на північному сході Китаю. Чжен каже, що молодику було не більш як 18 років. Його руки й ноги були туго зв’язані мотузками.

[Чжен Чжи, колишній китайський лікар]:

«Я дивився на нього, а він дивився на мене. Ця людина справді дивилася на мене. Її очі рухалися».

Чжену сказали притиснути тіло, щоб воно не смикнулося.

[Чжен Чжи, колишній китайський лікар]:

«Коли я придавив його, то відчув тепло його тіла, а також те, що він живий. Хірург узяв скальпель і зробив великий розріз під пупком. Коли черевна порожнина відкрилася, кишки вивалилися назовні. Я дуже злякався. Інший хірург відсунув кишки й витягнув нирку. Потім ще один — другу. Старша медсестра швидко помістила обидві нирки в терморегульовану скриню».

Потім Чжен дістав наказ вирізати очні яблука молодика, але він був надто наляканий, щоб це зробити.

[Чжен Чжи, колишній китайський лікар]:

«Хірург наказав мені вирізати одне око. Медсестра передала мені затискач. Я не міг цього витримати. Я сказав: “Я не можу цього зробити”».

Процедуру швидко провів інший лікар. Солдати поклали нерухоме тіло в чорний поліетиленовий пакет і забрали.

Невдовзі після цієї події лікар Чжен звільнився з лікарні. Але він не здогадувався, що те, що сталося у фургоні, скоро перетвориться на систему вбивств промислового масштабу: вирізання органів у в’язнів сумління на вимогу, для продажу.

Як показують розслідування, за два десятиліття масове насильницьке вирізання органів у в’язницях і військових лікарнях, яке санкціонувала держава, перетворилося в Китаї на індустрію з оборотом у мільярди доларів.

У вердикті Трибуналу щодо Китаю від 2020 року йдеться, що головним джерелом органів стали послідовники духовної практики Фалуньгун. Їх китайська компартія переслідує вже ось як 24 роки за їх численність, і їхні тіла, як правило, дуже здорові.

[Девід Мейтас, провідний розслідувач примусового вирізання органів]:

«Донори не дають згоди. Вони навіть не знають, що відбувається… Ми називаємо це холодним геноцидом, бо це відбувається впродовж тривалого часу».

Зі слів Чжена, для збільшення прибутку від трансплантацій військовики створили в аеропортах «зелені коридори», щоб забезпечити швидке транспортування органів усією країною.

Сам Чжен дістав статус біженця в Таїланді, а потім у 2007 році переїхав до Канади. Він визнає, що через інтерв’ю йому загрожує розплата Пекіна. Але проблема надто серйозна, щоб мовчати.

Він також зазначив, що докладно записав усе побачене й готовий свідчити в суді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хірург розповів, як його змушували вирізати органи в живої людини в КитаїТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПрорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: