30.12.2024
Телеканал NTD

Ще заразніший: новий штам коронавірусу — еріс поширюється в Китаї

Ще заразніший: новий штам коронавірусу — еріс поширюється в Китаї

Новий штам коронавірусу Китай У Китаї і далі зростає кількість хворих на COVID-19. У країні поширюється..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Новий штам коронавірусу

Китай

У Китаї і далі зростає кількість хворих на COVID-19. У країні поширюється новий штам EG.5, який назвали «еріс». Імунітет до попередніх версій на нього, схоже, не діє.

Із середини серпня багато хто в усьому Китаї почав писати в інтернеті, що вони чи їхні близькі знову підхопили коронавірус.

За даними місцевих лікарів, випадки зараження зараз реєструють щодня. Водночас надходять пацієнти, які захворіли вдруге чи навіть утретє.

Люди скаржаться на важкі симптоми, як-от біль у нирках.

Лікарі кажуть, що нині ПЛР-тестування майже не проводять, а хворих лікують, як від застуди. Водночас, з їхніх слів, цей вірус заразніший.

А користувачі соцмереж пишуть, що він стає ще й смертоноснішим.

На COVID захворюють і в США. В останні тижні випадків побільшало.

Одночасно вчені стежать за новим штамом, що дуже мутував. Вони вважають, що поки рано казати, що новий варіант небезпечний для життя.

Еріс уважають нащадком омікрону, який виявили в листопаді 2021 року. Згідно з недавніми повідомленнями, він спричиняє біль у тілі, температуру й симптоми, які часто важко пов’язати з коронавірусом.

Є побоювання, що мутації можуть зробити його заразнішим. На початок серпня еріс виявили більш ніж у 50 країнах.

Припускають, що новий штам може обходити захист вакцин. Однак лікарі стверджують, що нині це єдиний спосіб захисту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще заразніший: новий штам коронавірусу — еріс поширюється в КитаїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: