29.09.2024
Телеканал NTD

Будівництва Country Garden у Китаї: робітники без зарплати й застиглі крани

Будівництва Country Garden у Китаї: робітники без зарплати й застиглі крани

У недобудованому житловому комплексі, що на околиці північнокитайського міста Тяньцзінь, робота майже стала. Його забудовник —..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

У недобудованому житловому комплексі, що на околиці північнокитайського міста Тяньцзінь, робота майже стала.

Його забудовник — Country Garden — один із найбільших у Китаї за обсягом цьогорічних продажів. Він обіцяв розкішне життя в менших, ніж Пекін чи Шанхай, містах. Однак нині загруз в боргах, що може відбитися на всій економіці КНР.

За деякими оцінками, забудовник має звести коло мільйона будинків. Компанія публічно не визнає, що десь будівництво зупинено.

На двох будмайданчиках, які відвідали іноземні журналісти, робота частково чи повністю стала. Робітники нарікають, що їм не платять.

[робітник]:

«Вони не платили нам із китайського Нового року (із січня)».

[робітник]:

«Ми дуже непокоїмося. Ми приїхали в травні. Наразі нам виділили лише гроші на проживання — 623 долари на людину. Ми не отримали ні копійки інших виплат».

На меншій ділянці, що за шість кілометрів звідти, видно нерухомі крани й недобудовані житлові комплекси.

Двоє робітників кажуть, що будівництво зупинилося на два місяці, і що з кінця січня нічого не платили.

Після карантину економіка Китаю стала сповільнюватися. Продажі житла в так званих містах третього й четвертого рівня різко впали разом із вартістю нерухомості.

[Гао Фей, консультант з інвестицій]:

«Ми бачили, що багато покупців житла страждають від відсутності доходів, а це впливає на їхній вибір під час купівлі нерухомості та на те, що вони можуть собі дозволити».

Продажі Country Garden у 2020 році перевищили 78 мільярдів доларів США. Але у 2022-му вони впали до 49 мільярдів. У березні цього року компанія повідомила, що зменшить свою присутність у малих містах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Будівництва Country Garden у Китаї: робітники без зарплати й застиглі краниАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: