04.07.2024
Телеканал NTD

Таксистів у Шанхаї стало надто багато — люди працюють по 17 годин на день

Таксистів у Шанхаї стало надто багато — люди працюють по 17 годин на день

Таксист із Шанхая Чжан Цзянь працює 17 годин на день, щоб заробити стільки ж, скільки лише..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Таксист із Шанхая Чжан Цзянь працює 17 годин на день, щоб заробити стільки ж, скільки лише кілька місяців тому отримував за звичайну зміну. Річ у зростанні конкуренції: дедалі більше китайців іде в приватні перевезення.

Чжан заробляє 40–55 доларів за день, перевозячи пасажирів із ранку до пізньої ночі.

[Чжан Цзянь, водій]:

«Попередні два роки через пандемію бізнес не дуже процвітав. Раніше я працював по вісім, дев’ять чи десять годин. Тепер по 14–17 за ті самі гроші».

Через слабке відновлення Китаю після пандемії і рекордне безробіття серед молоді в застосунках, аналогічних до Uber, у країні реєструється дедалі більше водіїв. Зараз їх уже коло п’яти мільйонів 800 тисяч.

Лі Веймін — ще один шанхайський таксист. Машину для роботи орендує. Каже, що іноді не їсть, щоб уникнути штрафів за паркування.

[Лі Веймін, водій]:

«Зараз важко знайти іншу роботу. Іншої роботи не знайти».

Згідно з різними джерелами, темпи зростання економіки Китаю в липні сповільнилися ще дужче. Водночас за останні три місяці тих, хто долучився до приватних перевезень, у країні стало на 400 тисяч більше.

[Ван Ке, аналітик]:

«Після трьох років пандемії багато компаній і малих підприємств збанкрутували або закрилися. На ринку з’явилося багато непрацевлаштованої робочої сили. І різко зменшилася кількість робочих місць».

У Китаї є понад 300 програм для замовлення таксі. Торік вони забезпечили більш як 40 % усіх поїздок. Водночас такі міста, як Шанхай, Санья та Чанша, уже перестали видавати дозволи на перевезення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Таксистів у Шанхаї стало надто багато — люди працюють по 17 годин на деньАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: