27.09.2024
Телеканал NTD

Таксистів у Шанхаї стало надто багато — люди працюють по 17 годин на день

Таксистів у Шанхаї стало надто багато — люди працюють по 17 годин на день

Таксист із Шанхая Чжан Цзянь працює 17 годин на день, щоб заробити стільки ж, скільки лише..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Таксист із Шанхая Чжан Цзянь працює 17 годин на день, щоб заробити стільки ж, скільки лише кілька місяців тому отримував за звичайну зміну. Річ у зростанні конкуренції: дедалі більше китайців іде в приватні перевезення.

Чжан заробляє 40–55 доларів за день, перевозячи пасажирів із ранку до пізньої ночі.

[Чжан Цзянь, водій]:

«Попередні два роки через пандемію бізнес не дуже процвітав. Раніше я працював по вісім, дев’ять чи десять годин. Тепер по 14–17 за ті самі гроші».

Через слабке відновлення Китаю після пандемії і рекордне безробіття серед молоді в застосунках, аналогічних до Uber, у країні реєструється дедалі більше водіїв. Зараз їх уже коло п’яти мільйонів 800 тисяч.

Лі Веймін — ще один шанхайський таксист. Машину для роботи орендує. Каже, що іноді не їсть, щоб уникнути штрафів за паркування.

[Лі Веймін, водій]:

«Зараз важко знайти іншу роботу. Іншої роботи не знайти».

Згідно з різними джерелами, темпи зростання економіки Китаю в липні сповільнилися ще дужче. Водночас за останні три місяці тих, хто долучився до приватних перевезень, у країні стало на 400 тисяч більше.

[Ван Ке, аналітик]:

«Після трьох років пандемії багато компаній і малих підприємств збанкрутували або закрилися. На ринку з’явилося багато непрацевлаштованої робочої сили. І різко зменшилася кількість робочих місць».

У Китаї є понад 300 програм для замовлення таксі. Торік вони забезпечили більш як 40 % усіх поїздок. Водночас такі міста, як Шанхай, Санья та Чанша, уже перестали видавати дозволи на перевезення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Таксистів у Шанхаї стало надто багато — люди працюють по 17 годин на деньБізнесмени Гонконгу змушені закривати магазиниПекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на ТяньаньменьУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиКНР проводить військові навчання навколо ТайванюУ Гонконзі арештували активістів, керуючись оновленим законом про нацбезпекуПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунТисячі протестувальників вийшли на вулиці ТайванюКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: