11.12.2024
Телеканал NTD

Європейський бізнес стурбований розмитими законами про захист цифрових даних у Китаї

Європейський бізнес стурбований розмитими законами про захист цифрових даних у Китаї

Компанії Євросоюзу стурбовані законами Китаю про захист цифрових даних. Про це заявила віцепрезидент Єврокомісії Вєра Йоурова...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Компанії Євросоюзу стурбовані законами Китаю про захист цифрових даних. Про це заявила віцепрезидент Єврокомісії Вєра Йоурова.

[Вєра Йоурова, віцепрезидент Єврокомісії]:

«По-перше, у законах нечіткі формулювання. Немає визначень того, що вважається важливими даними. Незрозуміло, які труднощі з погляду закону можуть виникнути в компаній під час передання даних за межі країни».

До того ж оформлення документів для роботи іноземних компаній забирає багато часу. Кінцевий строк розгляду — 45 днів. Але, зі слів віцепрезидента Єврокомісії, процес триває значно довше.

У липні Китай вніс зміни до закону про боротьбу зі шпигунством, зокрема заборонив передавати будь-яку інформацію, пов’язану з нацбезпекою. Він ще розширив визначення того, що вважається шпигунством. Але формулювання розмиті, і це непокоїть європейських бізнесменів.

ЄС і Китай провели перший за три роки діалог із цифрових питань. Йоурова висловила зауваження владі КНР, надіючись зменшити проблеми європейських компаній.

[Вєра Йоурова, віцепрезидент Єврокомісії]:

«Ми запропонуємо китайській владі створити інформаційну лінію, яка допоможе європейському бізнесові розібратися в законодавстві КНР та уникнути можливих порушень».

Без чітких визначень фірми можуть ненароком порушити закон. Це призведе до штрафів та збоїв у бізнес-операціях. Експерти зазначають, що відсутність прозорості в китайському законодавстві може відлякати іноземних інвесторів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європейський бізнес стурбований розмитими законами про захист цифрових даних у КитаїООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйовано

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: