22.12.2024
Телеканал NTD

Спалах смертельно небезпечного вірусу Ніпа зареєстрували в Індії

Спалах смертельно небезпечного вірусу Ніпа зареєстрували в Індії

Спалах смертельно небезпечного вірусу Ніпа намагаються локалізувати в Індії. Хвороба вже забрала життя двох людей у..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Спалах смертельно небезпечного вірусу Ніпа намагаються локалізувати в Індії. Хвороба вже забрала життя двох людей у штаті Керала, що на південному заході країни.

Після п’ятого випадку зараження вірусом влада закрила школи, виші й державні установи в окрузі Кожикоде. Там під наглядом лікарів перебуває двоє дорослих і дитина. Медики також відстежують контакти заражених.

[Віна Джордж, міністр охорони здоров’я штату Керала]:

«Ми вирішили взяти аналізи в усіх, хто контактував із першим померлим, який утратив життя 30 серпня. Це буде зроблено. До того ж у лікарнях, де лікуються інфіковані пацієнти, необхідно збирати медичну комісію. І кожні 12 годин вона має надсилати медичний висновок до департаменту охорони здоров’я».

Вірус Ніпа зазвичай поширюється серед деяких видів кажанів, що харчуються фруктами. Він може передаватися іншим тваринам, а також людям. До симптомів належить висока температура, головний біль, кашель і затьмарення розуму. Симптомів може й не бути.

Наразі проти хвороби немає ні вакцин, ні ліків. Медики проводять лише симптоматичне лікування. Від 50 до 75 відсотків заражених помирають. У тих, хто вижив, можуть траплятися судомні напади.

Уперше захворювання виявили 1998 року в Малайзії. Пізніше спалахи реєстрували в Сінгапурі, Індії та Бангладеш. Загалом уже померло понад 700 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Спалах смертельно небезпечного вірусу Ніпа зареєстрували в ІндіїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАТайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Десятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівПідтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма РаїсіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: