21.01.2024
Телеканал NTD

Міни принесло повінню до лівійського міста Дерна

Міни принесло повінню до лівійського міста Дерна

Повінь у Лівії принесла наземні міни — сумну спадщину багаторічної громадянської війни. Тепер перед мешканцями напівзруйнованого..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Повінь у Лівії принесла наземні міни — сумну спадщину багаторічної громадянської війни. Тепер перед мешканцями напівзруйнованого міста Дерна постав важкий вибір: залишатися в постраждалих районах, попри нестачу прісної води, чи йти звідти й щохвилини наражатися на можливість підриву.

Хамад утратив житло, але вирішив не йти з міста. Хоче наводити лад після стихійного лиха. Але багато людей розгублені й не знають, як бути далі.

Повінь сталася в Дерні вночі 10 вересня. Шторм «Даніель» приніс рясні дощі та буревії. У горах, що над містом, прорвало дві греблі. Униз ринула хвиля заввишки два поверхи.

Повінь змила цілі квартали. Зруйновано майже 900 будівель.

За даними лівійської влади, загинуло понад 3000 осіб. В ООН називають іншу кількість — 11 300. Зниклими безвісти уважають від десяти до двадцяти тисяч осіб.

Місцевий житель Мохаммед не знає про долю 48 своїх родичів.

[Мохаммед Альнаджі Бушертіла, житель Дерни]:

«Мій 19-річний племінник, Абед Альхафіт Рамадан, прийшов рятувати родичів, але втопився. Я врятував свою матір та сестру. Племінник хотів допомогти й врятувати інших родичів, але потонув. Мій брат, його дружина та діти жили біля моря. Уся сім’я зникла, ми навіть не знайшли тіл».

Потерпілим під час повені надають медичну допомогу. Лівійським медикам допомагають бригади лікарів із Франції, Тунісу та інших країн.

Шторм «Даніель» став найбільш смертоносним у світі після циклону «Наргіс», який налетів на М’янму у 2008 році. Тоді загинуло 90 тисяч людей, понад 50 тисяч зникло безвісти. За попередніми оцінками, шторм «Даніель» завдав збитків на два мільярди євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міни принесло повінню до лівійського міста ДернаФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЛісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісківПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАфіни накрила пилова буря із Сахари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: