08.04.2024
Телеканал NTD

Албанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в Тирані

Албанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в Тирані

Пляшками із запальною сумішшю закидали албанці будівлю уряду та мерію Тирани. Тисячі людей, які підтримують опозицію,..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Пляшками із запальною сумішшю закидали албанці будівлю уряду та мерію Тирани. Тисячі людей, які підтримують опозицію, протестують проти уряду. Його очолює прем’єр-міністр Еді Рама, який керує Соціалістичною партією. Протестувальники звинувачують Раму в корупції і вимагають його відставки.

[протестувальник]:

«Ми прийшли повалити цей уряд. Через нього ми страждаємо багато років. Він не дасть нам нічого доброго».

[протестувальник]:

«Я тут через проблеми в системах охорони здоров’я та освіти, а також через бідність. Це мої проблеми. Люди їдуть з цієї країни».

Протестувальники також вимагають відпустити з-під домашнього арешту лідера опозиції та голову правої Демократичної партії Салі Берішу. Того підозрюють у корупційних діях, скоєних з 2005 по 2013 рік. Тоді Беріша був прем’єр-міністром Албанії.

Опозиціонер відкидає всі звинувачення. Він уважає, що так нинішній прем’єр хоче прибрати з політичної сцени своїх опонентів. Еді Рама це заперечує.

Беріша звернувся до протестувальників через відеозв’язок. Він сказав, що Албанія — єдина країна в Європі, де лідера опозиції помістили під арешт без надання доказів чи документів. Він закликав прихильників виявити громадянську непокору, щоб змусити уряд провести дострокові вибори.

Демократична партія відіграла ключову роль у поваленні комуністичної влади в Албанії. Салі Беріша був президентом країни з 92-го по 97-ий рік. Нині політику 79 років.

Еді Рама обіймає посаду прем’єр-міністра з 2013 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Албанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняФіліппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моряРаптові повені в Ємені: десятки загиблихВулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніВООЗ: у Судані спалахнула епідемія холериЕкспомічницю губернатора штату Нью-Йорк звинувачують у шпигунстві на користь КитаюДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: