14.08.2024
Телеканал NTD

Десять родичів утратила марокканка через землетрус

Десять родичів утратила марокканка через землетрус

Жителі марокканських сіл, зруйнованих унаслідок землетрусу, намагаються вижити серед руїн. Багато хто втратив не лише майно,..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Жителі марокканських сіл, зруйнованих унаслідок землетрусу, намагаються вижити серед руїн. Багато хто втратив не лише майно, а й родичів.

Наприклад, ця 19-річна студентка Іман Аїт Саїд. Коли сталося лихо, вона була в університеті далеко від свого села. Під час землетрусу загинули десять її родичів, серед них і 12-річний брат.

[Іман Аїт Саїд, жителька Марокко]:

«Мій брат був дуже добрим хлопчиком. Усі сусіди його знали й гірко плакали, коли він загинув».

Дівчина каже, що її брат добре навчався в школі, і за два дні до землетрусу приніс додому книжки для навчального року.

А інший родич розповів, як знайшов її брата після лиха.

[Ібрагім Аїт Саїд, житель Марокко]:

«Я дістав його звідси. Він лежав. Коли він спав, на нього впало каміння, цегла й дерев’яні бруси із сусіднього будинку. Через це він і загинув».

Землетрус був силою 6,8 бала за шкалою Ріхтера. Найбільше він зачепив села, що в Атлаських горах. Загальна кількість загиблих наближається до трьох тисяч. Понад 5500 осіб поранено.

Це найсмертоносніший землетрус у Марокко з 1960 року, а також найсильніший із початку минулого століття.

До країни й далі доставляють гуманітарну допомогу. Також тривають пошуково-рятувальні операції. Утім, шансів вижити вже небагато. Експерти кажуть, що в гірських районах будинки зведені з глинобитної цегли й дерева. Такі конструкції під час обвалення рідко залишають кишені з повітрям, у яких можна дочекатися рятувальників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десять родичів утратила марокканка через землетрусІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президент

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: