21.09.2024
Телеканал NTD

Азербайджан почав «антитерористичну операцію» в Нагірному Карабаху

Азербайджан почав «антитерористичну операцію» в Нагірному Карабаху

Азербайджанські військовики відкрили вогонь у Нагірному Карабаху. Влада Азербайджану заявила, що почала антитерористичну операцію локального значення...

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Азербайджанські військовики відкрили вогонь у Нагірному Карабаху. Влада Азербайджану заявила, що почала антитерористичну операцію локального значення. Її мета — виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху та розпуск уряду невизнаної республіки. А причиною стало те, що Вірменія буцімто порушує режим припинення вогню.

Азербайджанська влада стверджує, що йде обстріл високоточною зброєю лише військових об’єктів.

Етнічні вірмени в Нагірному Карабаху повідомляють про артилерійські удари по Степанакерту та інших населених пунктах. Представники уряду невизнаної республіки заявляють, що Азербайджан завдає ракетно-артилерійських ударів уздовж усієї лінії зіткнення. За їхніми даними, загинуло щонайменше двоє мирних жителів, ще 23 особи поранено.

Вірменія заперечує присутність своїх військ у Нагірному Карабаху. Твердження про порушення режиму припинення вогню називає брехнею, а так звану антитерористичну операцію, що почалася, — агресією.

Водночас президент Туреччини Тайїп Ердоган заявив, що його країна підтримує кроки Азербайджану щодо збереження територіальної цілісності.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:

«Усі визнають, що Карабах — земля Азербайджану. Нав’язувати інший статус завжди буде марно. Наша головна мета — щоб усі, зокрема вірмени, жили пліч-о-пліч у мирі на азербайджанській землі».

Водночас Ердоган осудив ескалацію конфлікту між Вірменією та Азербайджаном і висловив сподівання, що це швидко закінчиться.

Нагірний Карабах на міжнародному рівні визнано територією Азербайджану. Але більшість із його 150 тисяч жителів — етнічні вірмени. Вірменія та Азербайджан неодноразово воювали через спірний регіон. У ході конфліктів загинули десятки тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Азербайджан почав «антитерористичну операцію» в Нагірному КарабахуАфіни накрила пилова буря із СахариМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЗнов маски: у Мілані нічим дихатиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: