10.06.2024
Телеканал NTD

Виставка мистецтва й технологій відкрилася в Ріо-де-Жанейро

Виставка мистецтва й технологій відкрилася в Ріо-де-Жанейро

Мистецтво й технології поєднала нова виставка, яка відчинила свої двері в Ріо-де-Жанейро. На ній демонструють 70..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Мистецтво й технології поєднала нова виставка, яка відчинила свої двері в Ріо-де-Жанейро.

На ній демонструють 70 інтерактивних робіт. Серед них машина, яка формує соціальні відносини, світлові пружини, які пояснюють квантову фізику, та роботи зі щупальцями, які реагують на рухи людини.

[Ізабелла, відвідувачка]:

«Цікаво, як тут показують нашу колективну поведінку. Це трохи комічно».

Тут відвідувачі можуть створити свій цифровий аватар, який потім додадуть до віртуальної групи людей.

[Ханна Хааслахті, учасниця виставки з Фінляндії]:

«Це інсталяція, до якої можна долучитися. Ваше обличчя знімають, а потім роблять аватар. Його можна побачити на екрані серед інших раніше зацифрованих облич».

Ця інтерактивна інсталяція пояснює поняття квантової фізики.

[Робін Баумгартен, учасник виставки з Німеччини]:

«Це “Квантові джунглі” — моя інтерактивна художня інсталяція, що складається зі 720 металевих пружин, чутливих до дотиків. У цій інсталяції я візуалізую квантові частинки і їхній рух. Коли ви торкаєтеся до цих пружин, вони фактично створюють квантову частинку, а потім використовують рівняння Шредінгера для моделювання руху частинок».

Виставка проходить у «Музеї завтрашнього дня». Її мета — дати відвідувачам унікальну можливість ознайомитися з доповненою та віртуальною реальністю, штучним інтелектом, машинним навчанням, анімацією, ігровим мистецтвом та відео.

Захід триватиме до 29 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка мистецтва й технологій відкрилася в Ріо-де-ЖанейроБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїПрогулянка найромантичнішим садом світуУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: