18.07.2024
Телеканал NTD

Армія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населення

Армія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населення

Армія оборони Ізраїлю випустила перший офіційний звіт про напад ХАМАСу, що стався 7 жовтня. У ньому..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Армія оборони Ізраїлю випустила перший офіційний звіт про напад ХАМАСу, що стався 7 жовтня. У ньому йдеться, що ЦАГАЛ не зміг захистити цивільне населення прикордонних кібуців.

Зокрема, йдеться про кібуц Беері — один з найбільш постраждалих. Там бойовики ХАМАСу вбили понад 100 осіб. Водночас у поселенні було близько тисячі жителів. Також 32 особи було взято звідти в заручники. 11 із них досі в Секторі Гази.

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«Армія оборони Ізраїлю не виконала своєї місії із захисту жителів кібуцу Беері. Мені боляче й важко про це говорити, ЦАГАЛ мав захищати жителів кібуцу. Але, на жаль, нас там не було. І протягом тривалого часу жителі Беері захищали свої сім’ї своїми тілами, самі проти терористів».

Військовики вивчили ланцюжок подій, які відбулися того дня. Вони визнали, що прибули запізно. Також вони відзначили хоробрість місцевих жителів, які спробували дати відсіч бойовикам.

[Марі Гад Мезіка, мешканка кібуцу Беері]:

«Як ми можемо знову почуватися в безпеці, як ми можемо знову жити в кібуці Беері?»

Згідно з висновками, ізраїльська армія була не готова до сценарію масового проникнення бойовиків до Ізраїлю. Вона також до полудня не мала чіткої картини того, що відбувалося. Як установило слідство, армія не попередила людей. До того ж операцію з визволення було погано скоординовано.

[Аміт Солве, голова кібуцу Беері]:

«Вони взяли відповідальність за це. Вони сказали, що не змогли нас захистити, що беруть за це відповідальність. І це для мене, для нас дуже важливо».

Під час нападу бойовики ХАМАСу вбили близько 1200 ізраїльтян. Ще 242 особи взяли в заручники.
Коротке посилання на цю сторінку:

Армія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняУчень у США зчинив стрілянину в школі й убив чотири людиниНімеччина повертає прикордонний контроль на всіх сухопутних кордонахУ Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощівКНР оголосила про завершення військових навчань поблизу ТайванюСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихМаск попередив прихильників Трампа, що це можуть бути останні вибориВООЗ: у Судані спалахнула епідемія холери«Хезболла» запустила сотні ракет у бік ІзраїлюІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обміняли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: