10.04.2024
Телеканал NTD

Сербська поліція посилює патрулювання на кордоні з Угорщиною

Сербська поліція посилює патрулювання на кордоні з Угорщиною

Сербія відправила додаткові сили поліції на кордон з Угорщиною. Тут точаться справжні війни між злочинними угрупованнями,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Сербія відправила додаткові сили поліції на кордон з Угорщиною. Тут точаться справжні війни між злочинними угрупованнями, які борються за сфери впливу. Вони незаконно переправляють мігрантів на угорську територію, звідки можна потрапити до інших країн Євросоюзу. Водночас у прикордонній зоні почастішали конфлікти між мігрантами.

Сербські спецпризначенці за один лише день затримали 370 осіб, які планували нелегально потрапити до ЄС. Причому в районі затримання поліціянти виявили три автомати та гвинтівку.

[Драган Василевич, заступник директора поліції Сербії]:

«Наша мета — відправити мігрантів до центрів прийому, щоб вони перетинали кордон із належними документами. Також ми маємо звести до мінімуму зіткнення між мігрантами».

За даними сербського «Центру захисту біженців», щодня кордон з Угорщиною намагається перетнути 1500 мігрантів. Багато хто платить за таку можливість злочинним угрупованням.

[Радош Джурович, працівник «Центру захисту біженців»]:

«Ідеться про організовану злочинність, яка зараз розростається до величезних масштабів».

Працівники «Центру захисту біженців» кажуть, що угорська влада щодня витісняє назад до Сербії приблизно 700 мігрантів.

[Радош Джурович, працівник «Центру захисту біженців»]:

«Ці люди знову потрапляють до рук злочинців, які вимагають ще більше грошей. У результаті виходить замкнене коло».

Нині в центрах прийому мігрантів у Сербії перебуває понад 3300 осіб. Однак багато шукачів кращого життя залишаються на вулицях великих міст або йдуть до кордону з Угорщиною. Переважно це вихідці з Північної Африки, Азії та Близького Сходу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сербська поліція посилює патрулювання на кордоні з УгорщиноюГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: