27.06.2024
Телеканал NTD

Через посуху в Мехіко пересохли канали ацтеків

Через посуху в Мехіко пересохли канали ацтеків

Через посуху в Мехіко пересохли традиційні канали ацтеків у районі Сошимілко. Місцеві аграрії, які від них..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Через посуху в Мехіко пересохли традиційні канали ацтеків у районі Сошимілко.

Місцеві аграрії, які від них залежать, закликають владу активніше розв’язувати проблему.

Кажуть, що посуха позначилася на принаймні шістьох каналах, ускладнивши перевезення.

[Рігоберто Хуарес, місцевий житель]:

«Тепер неможливо плавати на човнах, доводиться возити вантажі на тачках, а це потребує більше зусиль, більше витрат, більше часу. Також це шкодить флорі та фауні».

За словами місцевих жителів, таких заходів уряду, як подання води шлангами з колодязів та прилеглих каналів, недостатньо.

Канали району Сошимілко — єдина частина колись великої системи водних шляхів ацтеків, що нагадують Венецію. У цьому районі виробники досі створюють плавучі сади чинампи, на яких вирощують квіти та овочі.

[Хуан Гонсалес, місцевий житель]:

«Усьому настав кінець. Чинампи були прекрасні, бо навколо росли фруктові дерева, на берегах росла м’ята й мексиканський чай».

Експерти вважають, що в Сошимілко, який активно відвідують туристи, зосереджено 11 % біорізноманіття Мексики.

Водночас посуха позначилася на всій країні, посиливши водну кризу й зробивши цю проблему головною перед загальними виборами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через посуху в Мехіко пересохли канали ацтеківКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіямиПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоГреція закриває пам’ятки через спеку«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіПекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на Тяньаньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: