27.07.2024
Телеканал NTD

У французьких школах заборонили носити абаї

У французьких школах заборонили носити абаї

Французький уряд ухвалив рішення заборонити носіння абаїв у державних школах. Це одяг, що закриває майже все..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Французький уряд ухвалив рішення заборонити носіння абаїв у державних школах. Це одяг, що закриває майже все тіло, який носять деякі мусульманки разом із нікабом чи хіджабом.

Заборона спричинила суперечки про те, де проходить межа між культурою, модою та релігією щодо одягу.

Дженнат навчається на викладача. Каже, що носить абаю вдома й не розуміє, чому цей одяг заборонили.

[Дженнат, студентка]:

«На ньому немає чіткого релігійного символу. Це як носити сукню, лише з певною назвою. Наприклад, я одягну сукню з квітковим принтом. І хтось мені скаже: “Гей, у цій сукні тобі не можна тут перебувати”. Це такий самий одяг, як будь-який інший».

У Франції дітям уже заборонено носити в державних школах релігійні символи, що відповідає принципу світської освіти. Також із 2004 року в школах не можна носити хустки, такі як хіджаб. Тепер на тлі зростання мусульманського населення уряд намагається встановити нові правила.

Але деякі експерти попереджають, що це може бути непродуктивно. Зокрема тому, що це стосується одягу, який, за їхніми словами, носять заради моди чи ідентичності, а не релігії.

[Аньєс де Фео, соціолог]:

«Люди не до кінця зрозуміють проблему, але почнуть негативно ставитися до цих молодих жінок, хоча абая — це підліткова форма самовираження».

Нові правила стануть чинними 4 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

У французьких школах заборонили носити абаїВ’язні грецької тюрми знаходять розраду в театріЄгипетський таксист перетворив машину на книгарнюЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїФермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄСАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюЄвропа потерпає від виснажливої спекиХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіВиверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристівПрем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в Албанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: