27.12.2024
Телеканал NTD

ЄС посилює правила для великих інтернет-платформ

ЄС посилює правила для великих інтернет-платформ

Google, TikTok та інші великі технологічні компанії, що працюють у Європі, муситимуть ужити серйозних заходів, щоб..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Google, TikTok та інші великі технологічні компанії, що працюють у Європі, муситимуть ужити серйозних заходів, щоб очистити інтернет від шкідливого контенту.

Європейська комісія посилює контроль за великими технологічними компаніями. Вона запроваджує нові правила, які мають поліпшити безпеку користувачів в інтернеті й запобігти поширенню контенту, який або вважається незаконним, або порушує умови обслуговування платформи, наприклад пропагує геноцид чи анорексію.

[Джуліан Яурш, експерт із цифрових технологій]:

«Споживачі можуть очікувати, що правила більше не встановлюватимуть лише онлайн-платформи. Є обов’язкові правила для всього ЄС».

Європейська комісія визначила 19 великих платформ, які муситимуть дотримуватися нових правил. До них належить, зокрема, Aliexpress, TikTok, App Store, YouTube, Google Play і Pinterest. Також до списку увійшла Wikipedia, Snapchat, LinkedIn, Booking.com і Twitter.

Тепер на них має з’явитися можливість відзначати незаконний онлайн-контент та сумнівні продукти, які компанії будуть зобов’язані видаляти швидко й об’єктивно. Також правила забороняють орієнтувати рекламу на вразливі категорії людей, зокрема дітей.

Amazon уже подав позов на нові обмеження. Німецький ритейлер модного одягу Zalando теж. Його представниця зазначає, що цю платформу не мали включати до списку.

[Орелі Кольє, представниця Zalando]:

«Якщо у вас нульовий ризик нелегального контенту чи нелегальної продукції, ви просто не належите до категорії платформ, які становлять ризик для суспільства. Zalando до неї не належить».

Якщо компанії порушать нові правила, на них можуть накласти штрафи до 6 % їхнього глобального доходу. Тобто це мільярди євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС посилює правила для великих інтернет-платформВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкОдин пістолет — 34 смерті: чорний ринок зброї в Еквадорі процвітаєУ США почалася велика навала цикад, яка буває раз на 220 роківЄгиптяни незадоволені частковим скасуванням субсидій на хлібВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в ГреціїЖителі Барселони протестують проти туризмуНовий тренд у соцмережах: «Рік без покупок»Ексміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: