06.11.2024
Телеканал NTD

Новий тренд у соцмережах: «Рік без покупок»

Новий тренд у соцмережах: «Рік без покупок»

Кілька років тому все почалося з челенджу в соцмережах: обіцянок переглянути свій бюджет і свідомо поставитися..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Кілька років тому все почалося з челенджу в соцмережах: обіцянок переглянути свій бюджет і свідомо поставитися до покупок. Тепер це переросло у справжній тренд під назвою «Рік без покупок». Користувачі записують на відео обіцянку протягом 12 місяців не робити непотрібних покупок, а також відмовитися від імпульсивного шопінгу.

Багато дописів набирають сотні тисяч переглядів.

35-річна Елізія живе в Брукліні. Останні кілька років вона витрачала гроші на вінтажний дизайнерський одяг. Потім вирішила, що треба радикально змінити купівельні звички.

[Елізія Берман, жителька Нью-Йорка]:

«Поворотним для мене став момент, коли я усвідомила, що маю на кредитній карті п’ятизначну заборгованість, яка вже десять років стрибала то вгору, то вниз. Мені набридло постійно перебувати в циклі купування та погашення боргу. Я просто вирішила взяти під контроль свої витрати».

Елізія вільно обговорює свої фінансові проблеми з друзями та родичами. Вона також публікує свої відеоролики в соцмережах. І вони привернули набагато більше уваги, ніж вона очікувала.

Зараз вона має понад 60 тисяч підписників. Так, відео, у якому вона показує свої створені в домашніх умовах засоби догляду за шкірою та волоссям, набрало понад мільйон переглядів.

[Елізія Берман, жителька Нью-Йорка]:

«Багато хто переживає те саме, що і я. Ці ролики допомогли мені налагодити своє життя, а також усвідомити, що я насправді допомагаю іншим упоратися з подібною проблемою».

Тренд «Рік без покупок» набирає обертів. Водночас люди, які в ньому беруть участь, кажуть, що виробляють корисні звички на все життя, а не тільки на 12 місяців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий тренд у соцмережах: «Рік без покупок»Їжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиСкандал із зараженою кров’ю: Ріші Сунак назвав це «ганьбою для країни»Греція закриває пам’ятки через спекуАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівПрем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в Албанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: