17.02.2024
Телеканал NTD

У Лівані є болота, важливі для всієї планети

У Лівані є болота, важливі для всієї планети

Поки багато де потерпають від посухи, водно-болотне угіддя Аммік, що в Лівані, процвітає. Воно одне з..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Поки багато де потерпають від посухи, водно-болотне угіддя Аммік, що в Лівані, процвітає. Воно одне з найважливіших на Близькому Сході. Охоплює 250 гектарів.

[Абдала Ханна, доглядач угідь Аммік]:

«Уже майже вересень, а територія все ще зелена. Води, як і раніше, достатньо».

Тут зберігають біорізноманіття. Аммік — прихисток для тисяч перелітних птахів. Тут також водяться амфібії та рептилії, а ще є сотні видів рослин.

Водночас це приватна власність. Належить родині Скафф. Вона робить усе для збереження екосистеми. Територію патрулюють, щоб не пустити браконьєрів.

Болота живлять природні джерела. Тут також збудували спеціальні греблі. Завдяки їм цього посушливого року район не потерпає від посухи.

Ці болота — чималий внесок у здоров’я всієї планети.

[Абдала Ханна, доглядач угідь Аміак]:

«Один квадратний кілометр водно-болотних угідь може поглинути стільки вуглекислого газу, скільки п’ять квадратних кілометрів лісу».

Тут також процвітає екотуризм. Обладнано спеціальні стежки для піших та велопрогулянок.

[Абдала Ханна, доглядач угідь Аммік]:

«Але основне заняття, до якого ми закликаємо, це спостереження за птахами. У цей район люди приходять подивитися на птахів».

Тут живе понад 260 видів птахів. Для огляду зведено спеціальні вежі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лівані є болота, важливі для всієї планетиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Парк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: