19.07.2024
Телеканал NTD

Панамський канал подовжить обмеження на судноплавство щонайменше на 10 місяців

Панамський канал подовжить обмеження на судноплавство щонайменше на 10 місяців

На Панамському каналі збережуть обмеження на судноплавство щонайменше на десять місяців, а можливо, і на рік...

Дата завантаження: 2024-05-19

video

На Панамському каналі збережуть обмеження на судноплавство щонайменше на десять місяців, а можливо, і на рік. Їх почали запроваджувати в січні.

Через найбільшу за 70 років посуху канал дуже обмілів. Раніше за добу ним проходили 36–38 суден. Тепер пропускають 32. Тож багато кораблів стоїть у черзі.

[Ілля Еспіно, заступник адміністратора Панамського каналу]:

«Зазвичай цієї пори року ми не заощаджували воду, бо її було достатньо. <…> У травні або червні наступного року сезон дощів почнеться знову, якщо, звісно, нічого не завадить і не буде явища Ель-Ніньйо».

Через обмеження деякі власники суден перевозять вантажі меншого обсягу чи шукають інші маршрути. Але затор біля Панамського каналу зберігається. Причому останнім часом кораблів почало прибувати більше.

[Ілля Еспіно, заступник адміністратора Панамського каналу]:

«Незабаром грудень — свята. На суднах везуть товари до Різдва. Деякі клієнти просять їх пропустити, бо в Азії наближається зима, і попит на енергоносії зростатиме. Людей непокоїть логістика».

Канал сполучає Панамську затоку Тихого океану з Карибським морем та Атлантикою. Його максимальна пропускна спроможність — 48 суден за добу. Через обмеження Панама втратить від 100 до 150 мільйонів доларів річного прибутку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Панамський канал подовжить обмеження на судноплавство щонайменше на 10 місяцівЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЯку країну визнали найщасливішоюУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: