27.10.2024
Телеканал NTD

Бамбукові велосипеди з’явилися на вулицях Гавани

Бамбукові велосипеди з'явилися на вулицях Гавани

На вулицях Гавани з'явилися незвичні велосипеди. Їхні рами зроблено з бамбука. Такий транспорт виготовляють у місцевій..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

На вулицях Гавани з’явилися незвичні велосипеди. Їхні рами зроблено з бамбука. Такий транспорт виготовляють у місцевій майстерні.

Уній із бамбука вже давно роблять дитячі велосипеди. Тепер настала черга дорослих. Але на самому лише виробництві не зупиняються.

У майстерні проводять курси, на яких навчають робити двоколісний транспорт із бамбуковими деталями.

[Найвіс Діас Лабаут, голова компанії ― організатора курсів]:

«На Кубі багато бамбука — 28 видів. Тут у нас два чи три види, які потрібні для виготовлення велосипедів для дорослих. Раніше ми вже почали робити дитячі велосипеди й далі над цим працюємо».

Зараз навчаються люди з порушеннями слуху. Працівники майстерні навіть трохи вивчили мову жестів. Це полегшує спілкування.

[студентка]:

«Для нас, людей із вадами слуху, дуже важливо опанувати якусь навичку — і ми дуже щасливі. Ми багато чого дізналися. І це допоможе нам знайти роботу».

На курси також приходять домогосподарки й люди з інших груп населення. Після навчання деякі зможуть влаштуватися на роботу в магазин велосипедів чи відкрити свій малий бізнес. Але, хай там як, кожен зможе змайструвати чи полагодити велосипед.

Проєкт фінансує посольство Нідерландів на Кубі. Замість кожної рослини, використаної у виробництві, садять десять інших.

Бамбук виростає до 11 метрів заввишки. Причому за добу його стебло стає вищим на 75 сантиметрів. Серед рослин це рекордсмен швидкості росту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бамбукові велосипеди з’явилися на вулицях ГаваниБетон із кави: австралійські науковці знайшли корисне застосування кавовій гущіНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDНовий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомівЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліЄКА відібрало студентів, які полетять у космосРоботи, дрони та штучний інтелект: у Марокко проходить технологічний ярмарокНапрочуд повний скелет динозавра показали в ДаніїНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: