16.08.2024
Телеканал NTD

Бамбукові велосипеди з’явилися на вулицях Гавани

Бамбукові велосипеди з'явилися на вулицях Гавани

На вулицях Гавани з'явилися незвичні велосипеди. Їхні рами зроблено з бамбука. Такий транспорт виготовляють у місцевій..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

На вулицях Гавани з’явилися незвичні велосипеди. Їхні рами зроблено з бамбука. Такий транспорт виготовляють у місцевій майстерні.

Уній із бамбука вже давно роблять дитячі велосипеди. Тепер настала черга дорослих. Але на самому лише виробництві не зупиняються.

У майстерні проводять курси, на яких навчають робити двоколісний транспорт із бамбуковими деталями.

[Найвіс Діас Лабаут, голова компанії ― організатора курсів]:

«На Кубі багато бамбука — 28 видів. Тут у нас два чи три види, які потрібні для виготовлення велосипедів для дорослих. Раніше ми вже почали робити дитячі велосипеди й далі над цим працюємо».

Зараз навчаються люди з порушеннями слуху. Працівники майстерні навіть трохи вивчили мову жестів. Це полегшує спілкування.

[студентка]:

«Для нас, людей із вадами слуху, дуже важливо опанувати якусь навичку — і ми дуже щасливі. Ми багато чого дізналися. І це допоможе нам знайти роботу».

На курси також приходять домогосподарки й люди з інших груп населення. Після навчання деякі зможуть влаштуватися на роботу в магазин велосипедів чи відкрити свій малий бізнес. Але, хай там як, кожен зможе змайструвати чи полагодити велосипед.

Проєкт фінансує посольство Нідерландів на Кубі. Замість кожної рослини, використаної у виробництві, садять десять інших.

Бамбук виростає до 11 метрів заввишки. Причому за добу його стебло стає вищим на 75 сантиметрів. Серед рослин це рекордсмен швидкості росту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бамбукові велосипеди з’явилися на вулицях ГаваниВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: