16.07.2024
Телеканал NTD

Велосипеди на водневому паливі з’явилися в Бразилії

Велосипеди на водневому паливі з'явилися в Бразилії

Цей велосипед допоможе Бразилії протестувати потенціал водневих технологій у країні. Проєктові дали старт разом із німецькими..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Цей велосипед допоможе Бразилії протестувати потенціал водневих технологій у країні. Проєктові дали старт разом із німецькими партнерами. На першому етапі в Ріо-де-Жанейро почали здавати в прокат два електровелосипеди з водневим паливним елементом, який замінив звичайний акумулятор.

[Андреа Сантус, координаторка проєкту]:

«Ідея в тому, щоб зробити весь транспорт екологічним та показати технічні можливості для пересування в міських умовах. Зокрема, це екологічний велосипед, у якому немає акумулятора з рідкісноземельними металами».

[Йоахім Шемель, заступник генконсула Німеччини в Бразилії]:

«Як усім відомо, “зелений” водень — енергетика майбутнього. І Бразилія має найбільше можливостей виробляти екологічно чистий водень».

Утім, фахівці зазначають, що поки що без двигунів внутрішнього згоряння та електромоторів не обійтися.

[Маркус Франке, координатор проєкту]:

«Водень не розв’яже всіх проблем. Він підходить для конкретних проєктів, серед яких і виготовлення велосипедів. Хоча цей транспорт здається незначним, але пересування на ньому дуже важливе для багатьох містян».

Раз заправившись, велосипед може проїхати до 150 кілометрів. Автори проєкту кажуть, що така техніка служитиме роками, не ламаючись.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велосипеди на водневому паливі з’явилися в БразиліїЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: