04.04.2024
Телеканал NTD

Суд США повернув на розгляд позов прихильників Фалуньгун проти технологічної компанії Cisco

Суд США повернув на розгляд позов прихильників Фалуньгун проти технологічної компанії Cisco

Позов до американської технологічної компанії Cisco Systems повернули на розгляд. Так ухвалив 9-й окружний апеляційний суд..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Позов до американської технологічної компанії Cisco Systems повернули на розгляд. Так ухвалив 9-й окружний апеляційний суд США.

Його ще в 2011 році подала група прихильників Фалуньгун – практики медитації та вдосконалення, яку репресує китайська влада. Позивачі звинуватили американську компанію в наданні компартії Китаю технології створення великої мережі спостереження. Її використовували для стеження за практикувальниками Фалуньгун. На думку позивачів, дії Cisco призвели до подальших арештів і тортур людей.

2014 року американський районний суд відхилив цей позов. Тепер його знову розглядатимуть.

Китайська компартія розгорнула масштабні репресії щодо Фалуньгун ще 1999 року. Вони тривають і досі. Це довільні арешти, катування ув’язнених і навіть вирізання органів у живих людей.

До групи позивачів входить дев’ять китайських практикувальників Фалуньгун та один американський. Позов подали стосовно двох колишніх керівників Cisco: голови ради директорів корпорації Джона Чемберса та регіонального віце-президента з Китаю Фреда Чунга.

Суд поновив позов відповідно до Закону про правопорушення щодо іноземних громадян. Апеляційна колегія зазначила, що позивачі обґрунтовано звинувачують Cisco у сприянні порушенню міжнародного права. Так, на думку суддів, Cisco було відомо про мету компартії використати технологію «Золотий щит» для переслідування Фалуньгун.

Ця технологія може відстежувати діяльність людини в Інтернеті в режимі реального часу. Вона також створює докладні профілі користувачів, що постійно оновлюються. І китайські співробітники служби безпеки можуть знайти людей у будь-якій точці країни. Інформація, що збирається, містить дані про місцезнаходження, сім’ю та контакти людини.

За словами одного з адвокатів позивачів, ця справа показує, що американські компанії та їхні керівники не можуть безкарно сприяти порушенням прав людини в Китаї й будуть притягнуті до відповідальності.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд США повернув на розгляд позов прихильників Фалуньгун проти технологічної компанії CiscoЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: