09.11.2024
Телеканал NTD

КНДР запустила балістичну ракету під час саміту НАТО

КНДР запустила балістичну ракету під час саміту НАТО

Північнокорейське телебачення показало відео, на якому, імовірно, недавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвасон-18». На відео показано,..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Північнокорейське телебачення показало відео, на якому, імовірно, недавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвасон-18».

На відео показано, як вона вилітає з багатоколісного дорожньо-мобільного транспортного засобу. Його називають транспортно-монтажною пусковою установкою, яка призначена для запуску ракет із непередбачуваних місць.

Ракета пролетіла 74 хвилини й подолала понад 950 кілометрів. Потім упала в море приблизно за 240 кілометрів на захід від острова Хоккайдо.

Північнокорейські ЗМІ повідомили, що випробування провели в середу. З їхніх слів, цю зброю вважають основою ядерного потенціалу країни, а ще попередженням для США та їхніх союзників.

Запуск підтвердили військовики Південної Кореї та Японії. Вашингтон, Сеул і Токіо вже осудили ці випробування.

Запуск «Хвасон-18» відбувся на тлі саміту НАТО, що у Вільнюсі. На ньому, як припускають, лідери Південної Кореї та Японії мали обговорити регіональні загрози, зокрема ядерну програму КНДР.

«Хвасон-18» уперше піднялась у повітря в квітні. Це перша міжконтинентальна балістична ракета КНДР, яка використовує тверде пальне. Воно дає змогу швидше розставляти ракети на позиції в разі початку бойових дій.

Попередню модель «Хвасон-17» Північна Корея вперше показала в жовтні 2020 року. Її випробували через два роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР запустила балістичну ракету під час саміту НАТОУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: