13.12.2024
Телеканал NTD

Керівна коаліція Нідерландів розпалась через міграційну політику

Керівна коаліція Нідерландів розпалась через міграційну політику

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зустрівся з королем Віллемом-Олександром, щоб обговорити тимчасовий Кабінет Міністрів. Його правоцентристська коаліція,..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зустрівся з королем Віллемом-Олександром, щоб обговорити тимчасовий Кабінет Міністрів. Його правоцентристська коаліція, що складається з чотирьох партій, розпалась. Каменем спотикання стало питання, як зупинити потік нелегальних мігрантів до країни.

«Народна партія» Рютте, а також рух «Християнсько-демократичний заклик» хотіли жорсткіших заходів контролю над міграцією. Але проти цього категорично виступав лівоцентристський «Християнський союз» та «Демократи 66».

Рютте казав, що країна може приймати не більше ніж 200 мігрантів на місяць, бо наявні центри вже переповнені. Поштовхом для розпаду коаліції стала його пропозиція обмежити в’їзд до Нідерландів членам сімей мігрантів із зон бойових дій.

[житель Нідерландів]:
«Для мене це сюрприз, я не очікував. Гадаю, це сумно. Це погано для стабільності країни, бо в нас і так уже було багато виборів».

[житель Нідерландів]:
«Думаю, його час майже скінчився. Він хороший прем’єр, але йому не вистачає бачення, його дії трохи запізнілі».

Відставка коаліційного уряду означає, що парламент, найімовірніше, буде розпущено, а нідерландці візьмуть участь у загальних виборах. Як очікують, вони відбудуться в листопаді.

56-річний Рютте перебуває у владі з 2010 року, тобто найдовше серед прем’єр-міністрів Нідерландів. Він каже, що планує балотуватись на п’ятий термін. Однак перед цим проконсультується зі своєю партією.

Аналітики зазначають, що рішення про відставку коаліції може зіграти прем’єру на руку. Тепер він зможе залучити на свій бік більше правих виборців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Керівна коаліція Нідерландів розпалась через міграційну політикуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Шлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: