10.06.2024
Телеканал NTD

Жителі Вермонта в США оговтуються після катастрофічної повені

Жителі Вермонта в США оговтуються після катастрофічної повені

У штаті Вермонт на північному сході США оцінюють збитки після катастрофічної повені, спричиненої кількома днями злив...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

У штаті Вермонт на північному сході США оцінюють збитки після катастрофічної повені, спричиненої кількома днями злив. Загинуло щонайменше семеро людей. Понад сто осіб врятували із заблокованих будинків.

Це столиця штату – місто Монтпілієр. Вода перекрила багато доріг, що ведуть із міста. У центрі також постраждало багато будівель та магазинів.

[Алексіс Ебтс, жителька Монтпілієра]:
«Це було жахливо. Ми були в шоці, діставшись додому. Ми живемо на тому пагорбі. Поки ми підіймалися на нього, річка несла вниз величезні колоди. Це було…»

[Джесс Рідер, житель Монтпілієра]:

«Я до такого не звик, бо не тутешній. Я з Нью-Йорка, там таке рідко буває. Для мене це нові враження».

Місцеві жителі кажуть, що вражені тим, як швидко піднімалася вода.

[Саліка Садек, жителька Монтпілієра]:
«На щастя, хтось постукав у наші двері й сказав, що нам треба переставити машину. Ми мали час, щоби перепаркувати її зовні. А потім, приїхавши до центру, ми зрозуміли, що вода тут була скрізь. Просто божевілля. Я цього раніше не бачила».

Власники магазинів оцінюють збитки. Загальні втрати від лиха в місті перевищують 750 мільйонів доларів.

[Сіндра Конісон, власниця магазину з товарами для тварин]:
«Я плачу. Весь мій магазин догори дном. Холодильники валяються. Товар, який був приблизно метр над землею, тепер на підлозі. Із тим, що був вище – усе гаразд. Маленькі холодильники перевернуті. Все зруйновано».

Влада штату назвала повінь найсильнішою з часів урагану «Айрін» у 2011 році.

На більшій частині північного сходу США, зокрема в районі Нью-Йорка, Массачусетсу та Коннектикуту, за останні кілька днів уже випало 200 міліметрів опадів.

Водночас у Каліфорнії нині дуже спекотно. Найближчими днями в пустельних районах штату температура повітря може піднятися до 49 градусів Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Вермонта в США оговтуються після катастрофічної повеніЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: