13.10.2024
Телеканал NTD

Рекордна за кілька тижнів кількість: у Тель-Авіві знову протестували проти судової реформи

Рекордна за кілька тижнів кількість: у Тель-Авіві знову протестували проти судової реформи

Десятки тисяч демонстрантів у неділю знову протестували по всьому Ізраїлю. Для Тель-Авіва це найбільша антиурядова акція..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Десятки тисяч демонстрантів у неділю знову протестували по всьому Ізраїлю. Для Тель-Авіва це найбільша антиурядова акція за кілька тижнів.

Люди вкотре вийшли висловити незгоду з планами Беньяміна Нетаньягу реформувати судову систему країни.

Частина протестувальників рухалась до головної автотраси «Аялон». Проте поліція перегородила їм шлях, використовуючи водомети.

Загалом протести тривають із січня. Саме тоді уряд Нетаньягу оголосив, що позбавить Верховний суд країни низки повноважень, а також надасть уряду право обирати суддів.

У березні народні виступи трохи вщухли, бо Нетаньягу під тиском призупинив розгляд реформи. Він сподівався знайти компроміс із опозицією.

Утім, нещодавно він назвав переговори абсурдними й оголосив, що робота над законопроєктом триватиме. За словами прем’єра, нині у Верховного суду надто багато повноважень. Волночас судді мають ліві та ліберальні погляди. Його реформа покликана відновити баланс між гілками влади.

Нетаньягу зазначає, що і противники, і прихильники реформи мають право протестувати. Однак є певні «але».

[Беньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Уряд не має наміру обмежувати право на виступи. Однак він запросив звіт про те, як припиняються порушення закону та порушення базових прав мільйонів громадян, що відбуваються майже щодня під час виступів».

Очікується, що найближчим часом парламент проведе перше з трьох голосувань щодо обмеження деяких повноважень Верховного суду.

Опозиція заявляє, що протести незабаром стануть ще масштабнішими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекордна за кілька тижнів кількість: у Тель-Авіві знову протестували проти судової реформиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАНирки — у центрі нової кризи в НепаліУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: