10.04.2024
Телеканал NTD

У Пакистані евакуюють жителів: Індія спустила воду в притоку Інду

У Пакистані евакуюють жителів: Індія спустила воду в притоку Інду

Понад тисячу людей евакуювали в пакистанській провінції Пенджаб після того, як у сусідній Індії спустили воду..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Понад тисячу людей евакуювали в пакистанській провінції Пенджаб після того, як у сусідній Індії спустили воду в річку Сатледж.

Небезпека загрожує людям, що живуть уздовж водойми.

[житель затопленого села]:
«Ми йдемо півтори години. Уздовж набережної вода піднялась на півтора метра. Нам було дуже складно вибратись із села з дітьми, щоб урятуватися».

[житель затопленого села]:

«Індія спустила воду в річку, тому тут сильна повінь. Наш урожай знищено. Будинки теж затоплені, і ночувати ніде. Ми пішли рано-вранці».

Влада попередила про небезпеку затоплення щонайменше дев’ять населених пунктів у районі Касур.

[Азфар Алі Насір, міністр провінції Пенджаб]:
«Слава богу, ніхто поки що не загинув. І щоб цього не сталося, важливо вжити запобіжних заходів, що ми й робимо».

[Мохаммад Різван Ул Хак, помічник комісара району Касур]:
«Учора ми евакуювали 650 людей і ще 900 сьогодні».

В Індії внаслідок повеней, спричинених сезонними мусонними зливами, загинуло вже понад 70 людей. Тому в країні й спускають зайву воду із водойм.

Сатледж – найбільша притока Інду. Відповідно до Договору про води Інду Індія має право на води річок Раві, Сатледж та Біас, а Пакистан – на води Інду, Ченаба та Джелума. Усі ці річки течуть з Індії до Пакистану. Від них залежить 80 відсотків пакистанського зрошуваного сільського господарства.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пакистані евакуюють жителів: Індія спустила воду в притоку Інду137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЗнов маски: у Мілані нічим дихатиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: