09.11.2024
Телеканал NTD

У Хорватії горять ліси, а разом з ними будинки та автомобілі

У Хорватії горять ліси, а разом з ними будинки та автомобілі

На Адріатичному узбережжі в Хорватії горять ліси, а разом з ними – будинки та автомобілі. Із..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

На Адріатичному узбережжі в Хорватії горять ліси, а разом з ними – будинки та автомобілі. Із села Гребащиця поряд із Шибеником терміново евакуювали туристів та деяких місцевих жителів. Вогонь тут знищив кілька будинків та машин.

[Іван Доленц, житель Гребащиці]:
«Ми купили (цей будинок) рік тому. Минуло лише десять днів, як ми закінчили ремонт. А тепер усе згоріло. Що тут скажеш? Ви самі все бачите. Усе було новим і все було обставлено».

У Вінко згорів будиночок для садового інвентарю. Там зберігались газонокосарки та насос.

[Вінко Якович, житель Гребащиці]:
«А це машина мого сина. Мало того, що вона згоріла, через це постраждає і його сантехнічний бізнес. У машині лежало обладнання на 20 тисяч євро. Усе перетворилось на попіл».

Південь Європи страждає від аномальної спеки, яку принесла теплова хвиля «Цербер». У Хорватії температура за 40. Причина пожеж поки що не зрозуміла, але відомо, що згоріло вже 600 гектарів землі.

Вогонь гасить 150 пожежників. Задіяно 50 пожежних машин та п’ять літаків. Ситуацію ускладнює штормовий вітер.

У Гребащиці відключили електроенергію. У районі лиха перекрили шосе. У Шибенику відкрили тимчасовий притулок для евакуйованих.

Синоптики обіцяють, що найближчого тижня спека не спаде.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Хорватії горять ліси, а разом з ними будинки та автомобіліКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Гаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: