04.11.2024
Телеканал NTD

Що показали на виставці зі штучного інтелекту в Шанхаї

Що показали на виставці зі штучного інтелекту в Шанхаї

Синхронізовані роботи танцюють точно під музику. Їх розробила китайська компанія DataaRobotics. Вона показує їх на Всесвітній..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Синхронізовані роботи танцюють точно під музику. Їх розробила китайська компанія DataaRobotics. Вона показує їх на Всесвітній конференції зі штучного інтелекту в Шанхаї.

Це вже нова більш вдосконалена версія андроїдів. Вони мають 34 розумних гнучких суглобів на шиї, плечах, зап’ястях, ліктях і колінах.

[інженер DataaRobotic]:
«Ми зробили пальці вправними, щоб він міг підняти рукою 5-кілограмову гирю. Він також обладнаний ChatGPT, краще бачить, може взяти чашку з кавою, наприклад. Ба більше, він вміє розпізнавати деякі речі, такі як баскетбольні м’ячі та інші круглі об’єкти».

Робот уміє ідеально закидати м’яча в баскетбольний кошик. Також завдяки додатку ChatGPT він може промовити речення з 80 китайських ієрогліфів.

Деякі відвідувачі хочуть особисто з ним познайомитися.

[інженер DataaRobotic]:
«Раніше, коли ми не використовували GPT, його навчали кожної окремої функції. Тобто зір, голос та інші функції працювали окремо. Тепер, коли ми додали GPT, ми можемо зібрати весь контент разом».

А художня платформа Wenxin Yige за допомогою штучного інтелекту створює фотографії та зображення.

[Хе Лян, відвідувач]:
«Щойно користувач написав запит, що містить слово, яке підпадає під цензуру. Як наслідок, система не згенерувала повне зображення, яке він вказав».

Провідна китайська компанія в галузі штучного інтелекту Mobvoi показує свою програму, яка охоплює генеровані комп’ютером зображення, звук та редагування зображень.

[Айві Чень, представниця Mobvoi]:
«ChatGPT, як і раніше, – найвищий рівень у галузі. Думаю, китайським компаніям знадобиться деякий час, щоб його наздогнати».

Варто зазначити, що іноземні компанії трималися на заході в тіні через політичну напруженість між Китаєм та США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Що показали на виставці зі штучного інтелекту в ШанхаїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: