27.04.2024
Телеканал NTD

Індієць зробив 250 тисяч пташиних будиночків

Індієць зробив 250 тисяч пташиних будиночків

«Людина-гніздо» — так прозвали Ракеша Кхатрі в Індії. Він прославився на всю країну. Йому навіть присвятили..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

«Людина-гніздо» — так прозвали Ракеша Кхатрі в Індії. Він прославився на всю країну. Йому навіть присвятили розділ у шкільному підручнику.

Ракеш з малих літ любить птахів. Коли переїхав до Нью-Делі, засумував за пернатими друзями й зробив кілька гнізд із кокосової шкаралупи. Одне повісив навпроти вікна. Через два дні там уже облаштувалася пташина родина.

[Ракеш Кхатрі, житель Нью-Делі]:
«До цього сусіди підтрунювали наді мною, а тут за дві хвилини розібрали в мене всі гнізда. Вони повісили їх біля дому. Через три дні там було багато птахів».

Цей випадок надихнув індійця. Він став робити штучні гнізда різних видів, зокрема й шпаківні. Потім почав навчати дітей. Провів безліч майстер-класів. А під час пандемії перейшов на онлайн-уроки. У кожному беруть участь по 300–400 дітей із різних куточків країни.

[Ракеш Кхатрі, житель Нью-Делі]:
«Вебінари були настільки успішними, що люди зробили 75 тисяч пташиних будиночків. І це триває далі».

Майстер уважає, що зробив уже понад 250 тисяч будиночків для птахів. Зупинятися не збирається.

Ім’я індійця включили до національної Книги рекордів Лімки. Також він отримав премію за визначні досягнення в галузі науки й техніки та нагороду від індійського фонду, який пропагує здоровий спосіб життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індієць зробив 250 тисяч пташиних будиночківКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: