29.05.2024
Телеканал NTD

Бельгійцям дозволять працювати чотири дні на тиждень

Бельгійцям дозволять працювати чотири дні на тиждень

Працювати чотири дні на тиждень замість п'яти планують дозволити в Бельгії. Це передбачає реформа в галузі..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Працювати чотири дні на тиждень замість п’яти планують дозволити в Бельгії. Це передбачає реформа в галузі праці, яку погодив багатопартійний коаліційний уряд країни.

[Александер де Кро, прем’єр-міністр Бельгії]:
«Ідея в тому, щоб дати людям більше свободи. Компанії також зможуть гнучкіше складати робочий графік».

Керівники компаній зможуть відмовити в переході на скорочений робочий тиждень лише з вагомих причин. Утім, додатковий вихідний означає, що працювати доведеться не вісім, а десять годин на день.

[житель Брюсселя]:
«Гнучкий графік для працівників — чудова ідея. Можна інакше організувати своє життя. Наприклад, узяти три вихідні поспіль. Це добре, коли є діти».

[житель Брюсселя]:
«Чотириденний робочий тиждень із тією ж кількістю годин, що й п’ятиденний, лише додасть проблем. Бо це означає, що люди приходитимуть додому пізніше. Я не бачу в цьому рішення».

Бельгійцям також дозволять не відповідати на дзвінки й листи начальства в неробочий час. І їх не можна буде за це карати. У держслужбовців таке право вже є.

До того ж завдяки реформі матимуть ліпший правовий захист і тимчасові наймані працівники, яких не беруть до штату.

Мета трудової реформи — до 2030 року підвищити рівень зайнятості із 71 до 80 відсотків. До ухвалення законопроєкт має пройти ще кілька читань.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бельгійцям дозволять працювати чотири дні на тижденьКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн ШенгенуLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Бізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: