24.01.2024
Телеканал NTD

Пластикові відходи перетворюють на обереги в Таїланді

Пластикові відходи перетворюють на обереги в Таїланді

Тайці за допомогою буддійських традицій хочуть розв'язати проблему пластикових відходів. Дві компанії в Таїланді почали робити..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Тайці за допомогою буддійських традицій хочуть розв’язати проблему пластикових відходів. Дві компанії в Таїланді почали робити з них амулети. У хід іде все — від пляшок до рибальських сітей. Виходять такі маленькі різнобарвні обереги.

[Кріт Пхутпім, голова студії ― виробника амулетів]:
«Ідея пластикового амулета — результат пошуку зв’язку між природою і тайською культурою».

Зі зворотного боку амулета — слово «усвідомлення». Воно нагадує, що природу треба берегти. Слово на звороті щотижня міняють.

[Тірачай Суппаметікулват, голова компанії ― виробника амулетів]:
«Відгуки хороші. Людям до вподоби ідея циклу перероджень. Йому підпорядковується й пластик. Тобто треба або його переробити й відродити, або дати йому “померти” й нашкодити природі».

Ціна амулета — 100 тайських батів — це три долари. Також можна обміняти на кілограм пластикових відходів.

[гостя виставки амулетів]:
«Я принесла пластикові пляшки з-під води й шампуню — майже два кілограми. Хочу, щоб їх переробили й дали їм нове життя. Може, їх перетворять на щось несподіване».

Буддійські амулети в Таїланді популярні. Тайці вважають, що вони допомагають підвищити духовність і приносять успіх. Традиційно обереги роблять із кістки, дерева чи металу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пластикові відходи перетворюють на обереги в ТаїландіЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: