24.04.2024
Телеканал NTD

Протестувальники в Канаді: «Я кричатиму про свободу»

Протестувальники в Канаді: «Я кричатиму про свободу»

Протест у канадській столиці не вщухає. Його розпочали далекобійники наприкінці січня, які виступили проти обов'язкової вакцинації...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Протест у канадській столиці не вщухає. Його розпочали далекобійники наприкінці січня, які виступили проти обов’язкової вакцинації. Згодом до них приєдналися й інші. Люди блокують центральні вулиці міста, розмахуючи прапорами та вимагаючи від уряду Джастіна Трюдо послабити карантинні заходи.

[протестувальник]:
«Я вийшов заради майбутнього моїх племінників та племінниць. Вони теж хотіли прийти, але не змогли, тому замість них я взяв Джеррі. Настав час змінити політику. Повернімося до нормального життя».

Далекобійники також частково блокували міст «Амбассадор», який веде до найжвавішого КПП на кордоні зі США. Блокували вони й два інші переїзди. Але після того, як їм пригрозили штрафами та в’язницею, вони роз’їхалися.

Водночас голова поліції Оттави подав у відставку після критики за те, що він не зміг зупинити протести, які вже кілька тижнів ускладнюють життя в центрі столиці. Пітер Слоулі заявив, що зробив усе можливе.

Протестувальники ж кажуть, що причина в протиковідних обмеженнях. Адже саме вони завдають найбільшої шкоди, а не протестний рух як такий.

[протестувальник]:
«За ці два роки через самогубство я втратив більше друзів, ніж за все попереднє життя. Мої брати втратили роботу. Тому я тут. Я тут, щоб разом стояти за мир, любов та єдність і кричати про свободу так голосно, як тільки можу. Вони мають відмовитись від обмежень».

У понеділок прем’єр-міністр Джастін Трюдо ввів у дію Закон про надзвичайні ситуації. Це перекриє протестувальникам фінансування, а також дасть змогу відправити до провінцій та округів федеральну поліцію.

Варто зазначити, що протести в Канаді спровокували подібні виступи і в інших регіонах світу, зокрема в Європі та Новій Зеландії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Протестувальники в Канаді: «Я кричатиму про свободу»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПрорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: