27.07.2024
Телеканал NTD

ООН: забруднення планети вбиває більше людей, ніж коронавірус

ООН: забруднення планети вбиває більше людей, ніж коронавірус

Забруднення довкілля спричинює більшу кількість смертей, ніж COVID-19. Про це йдеться в новому звіті ООН. Його..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Забруднення довкілля спричинює більшу кількість смертей, ніж COVID-19. Про це йдеться в новому звіті ООН. Його автори закликають негайно діяти й заборонити деякі токсичні хімічні речовини.

На їхню думку, забруднення планети пестицидами, пластиком та електронними відходами — це порушення прав людини. За приблизними оцінками, це призводить до дев’яти мільйонів передчасних смертей на рік. Тоді як через пандемію COVID померло коло шести мільйонів людей.

[Девід Бойд, спеціальний доповідач ООН]:
«Забруднення щорічно вбиває більше людей, ніж пандемія COVID за останні два роки. Однак воно не привертає до себе аж такої уваги громадськості чи політиків».

Документ закликає заборонити фторовмісні поверхнево-активні речовини, які використовують у побутових товарах. Наприклад, у посуді з антипригарним покриттям, який, як вважають деякі дослідники, може викликати рак.

У звіті також закликають очистити місця проживання корінних народів.

[Девід Бойд, спеціальний доповідач ООН]:
«Сподіваюся, що, розповідаючи ці історії, ми зможемо надати людське обличчя цій незбагненній та незрозумілій статистиці смертей».

Хімічні відходи планують обговорити на конференції ООН з питань довкілля в Найробі, яка розпочнеться 28 лютого. На порядку денному буде створення спеціальної групи, аналогічної до Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату.

Зазначимо, ООН оголосила чисте довкілля правом людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: забруднення планети вбиває більше людей, ніж коронавірусОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: