27.12.2024
Телеканал NTD

Українці святкують День єднання

Українці святкують День єднання

16 лютого в Україні вперше відсвяткували День єднання. Нове державне свято своїм указом започаткував президент Володимир..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

16 лютого в Україні вперше відсвяткували День єднання. Нове державне свято своїм указом започаткував президент Володимир Зеленський. Багато українців підтримали цю ініціативу й вийшли святкувати на головну площу свого міста.

У Києві на НСК «Олімпійський» розгорнули величезний жовто-блакитний прапор завдовжки 200 метрів.

Близько 1000 учасників флешмобу пройшли навколо футбольного поля та виконали Гімн України.

[Матвій Бідний, заступник міністра молоді та спорту України]:
«Хочемо продемонструвати світові нашу єдність, що ми нічого не боїмося, що ми любимо нашу країну й у всьому, що ми робимо, ми єдині».

[Ольга Антонова, учасниця акції]:
«Ми дуже любимо свою країну й завжди її берегтимемо. Я хочу, щоб ми жили тут мирно, щасливо й дуже довго».

[Павло Горінов, представник Інституту сімейної та державної політики]:
«Усе, що стосується нашої символіки, у мене завжди викликає почуття поваги, шани, приємні емоції. Ми бачили, які були щирі усмішки, попри всі обставини, що відбуваються в країні. Ми сьогодні побачили, що українці — єдина нація, єдиний народ і вміють об’єднуватися».

Багато українців зняли фото та відео з прапором України й долучитися до челенджу в соцмережах.

Водночас Російська Федерація і далі наполягатиме, щоб НАТО дало гарантії, що не прийме до свого альянсу Україну. Про це заявив Костянтин Гаврилов — голова російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєнням.

Однак, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що двері НАТО для України залишаються відчиненими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Українці святкують День єднанняАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостережень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: