26.01.2024
Телеканал NTD

Невтішний рекорд: у турка ось уже 14 місяців усі тести на COVID позитивні

Невтішний рекорд: у турка ось уже 14 місяців усі тести на COVID позитивні

Коли житель Стамбула Музаффер Каясан заразився коронавірусом, думав, що помре, бо має лейкемію. Минуло 14 місяців,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Коли житель Стамбула Музаффер Каясан заразився коронавірусом, думав, що помре, бо має лейкемію. Минуло 14 місяців, а чоловік живий. Це тішить, але дивує інше. Він здав уже 78 тестів на SARS-CoV-2 — і всі позитивні. Лікарі кажуть, що інфікованість 56-річного Каясана найтриваліша в Туреччині.

[Музаффер Каясан, заражений коронавірусом]:
«Гадаю, це жіночий варіант коронавірусу. Він не може без мене».

Хоча Каясан жартує, йому нелегко. Дев’ять місяців пролежав у лікарні та ще п’ять провів удома на самоті. Син та онука його відвідують, але спілкуються на відстані.

[Гохан Каясан, син зараженого коронавірусом]:
«Мій батько — позитивна людина. Ми завжди йому казали, який він позитивний, і тепер він став позитивним (щодо COVID) і не може повернутися до негативного».

Лікарі гадають, що Каясану важко одужати через ослаблений імунітет.

[Чагрі Буке, лікар-інфекціоніст]:
«Тести цього пацієнта дають позитивний результат понад 440 днів. До сьогодні про такі випадки ніхто не повідомляв».

У Туреччині з позитивним тестом не можна вакцинуватися. Спочатку треба одужати. До того ж дослідження показало, що в кожного четвертого пацієнта з раком крові антитіла не виробляються навіть після двох доз вакцини.

Тим часом за Каясаном постійно спостерігають, щоб вчасно помітити, якщо в його організмі сформується новий штам коронавірусу. Це треба, щоб не допустити його розповсюдження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Невтішний рекорд: у турка ось уже 14 місяців усі тести на COVID позитивніУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНирки — у центрі нової кризи в НепаліВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: