27.03.2024
Телеканал NTD

Як ДНК бивнів допоможе припинити винищення африканських слонів

Як ДНК бивнів допоможе припинити винищення африканських слонів

Мережі постачання слонової кістки відстежують за допомогою ДНК. Науковці Університету Вашингтону перевірили понад 110 тонн бивнів,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Мережі постачання слонової кістки відстежують за допомогою ДНК. Науковці Університету Вашингтону перевірили понад 110 тонн бивнів, які вилучили з 2002 по 2019 рік. З’ясувалося, що вони надійшли із 12 африканських країн.

Дослідники кажуть, що це допоможе вийти на слід міжнародних кримінальних угруповань.

[Семюел Вессер, головний автор дослідження]:
«Ми змогли показати, що окремі транснаціональні організації відповідають за велику кількість поставок і тісно пов’язані між собою».

Бивні перевозять переважно великими партіями до 10 тонн. Їх ховають у вантажних контейнерах серед інших товарів.

ДНК-тестування вже допомогло знайти два бивні одного слона. Вони були в різних партіях. Найчастіше виявляють бивні слонів з одного стада. Це дало змогу визначити місце браконьєрства, а також пов’язати вилучені партії із транснаціональними злочинними організаціями.

Дослідники кажуть, що найбільше слонової кістки зараз вивозять з Уганди через порт Момбаси. Також нерідко використовують порти Кенії та Нігерії.

А до 2016 року бивні везли переважно з північного Мозамбіку через Танзанію на південь Кенії. Потім значно збільшилася кількість слонової кістки, добутої в заповіднику Каванго-Замбезі, який лежить на території Ботсвани, Намібії, Замбії та Анголи.

У цьому районі мешкає 230 тисяч із 400 тисяч африканських слонів.

Міжнародну заборону на торгівлю слоновою кісткою затвердили в 1989 році. Проте незаконний обіг триває. Причому найвищий попит в Азії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як ДНК бивнів допоможе припинити винищення африканських слонівУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: