29.06.2024
Телеканал NTD

В Англії знайшли останки мамонта, носорога та гієни в одній печері

В Англії знайшли останки мамонта, носорога та гієни в одній печері

Ось так повільно й обережно британські палеонтологи дістають бивень мамонта. Вони знайшли його в печері, яка..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ось так повільно й обережно британські палеонтологи дістають бивень мамонта. Вони знайшли його в печері, яка відкрилася під час будівництва неподалік Плімута, що в графстві Девон.

У ямі також виявили частину черепа й щелепу із зубами волохатого носорога. Ці доісторичні тварини жили в льодовиковий період від 30 до 60 тисяч років тому.

[Роб Борн, археолог]:
«Це чудовий, прекрасний зразок. Маємо хороший екземпляр, знайдений зовсім поряд. Таке відкриття вдається зробити раз у житті. Такі знахідки бувають нечасто».

Також у печері знайшли кістки бізона, гієни, коня та оленя, а ще майже повний скелет вовка. Науковці кажуть, що всі ці тварини могли жити в різний час. Можливо, вони впали в яму й загинули, не зумівши вибратися.

Знахідки вивчать у лабораторії і передадуть музею, що в Плімуті.

[Фіона Пітт, кураторка музею в Плімуті]:
«Маємо дивовижні, чудові експонати. Виставлено на огляд багато майже повних скелетів тварин. Це колекція національного значення. І деякі експонати дуже важливі навіть на міжнародному рівні».

Печеру зі скам’янілостями знайшли біля села Шерфорд під час будівництва. На місці археологічного майданчика будинки не зводитимуть. Його збережуть для подальших досліджень.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Англії знайшли останки мамонта, носорога та гієни в одній печеріСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Найбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: