29.12.2024
Телеканал NTD

Сотні китайських ліхтариків осяяли нічне небо над Тайванем

Сотні китайських ліхтариків осяяли нічне небо над Тайванем

Сотні таємниче мерехтливих ліхтарів злітають у нічне небо над Тайванем. Перш ніж відпустити ліхтарик вгору, на..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Сотні таємниче мерехтливих ліхтарів злітають у нічне небо над Тайванем. Перш ніж відпустити ліхтарик вгору, на ньому пишуть добрі побажання для рідних та друзів.

Фестиваль ліхтарів — давня традиція. За однією з версій, вона зародилася в Китаї у 180 році до нашої ери. А через кілька десятиліть свято стало державним.

Ліхтарі запускають останнього дня китайського Нового року або, як його ще називають, Свята весни. Це найдовше й найважливіше свято в Китаї та інших країнах Східної Азії. Урочистості тривають 15 днів. У цей час сім’ї обов’язково збираються разом.

Під час святкувань також заведено їсти китайську страву юаньсяо. Це суп із солодкими галушками, приготованими з борошна клейкого рису. Вони можуть бути з начинкою і без неї.

На Тайвані кілька років тому природозахисники стали критикувати запускання ліхтарів. За їхніми словами, через цю традицію у горах лишається багато сміття. Тож тепер після свята його збирають.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні китайських ліхтариків осяяли нічне небо над ТайванемВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеї10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріДва індійські ресторани судяться через куряче каріРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруБалабан — душа музичної культури АзербайджануФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: