24.08.2024
Телеканал NTD

Паралізовані змогли ходити завдяки новому стимулятору

Паралізовані змогли ходити завдяки новому стимулятору

Три пацієнти, чия нижня частина тіла після травми спинного мозку була повністю паралізованою, змогли ходити, їздити..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Три пацієнти, чия нижня частина тіла після травми спинного мозку була повністю паралізованою, змогли ходити, їздити на велосипеді та плавати за допомогою пристрою для стимуляції нервів. Технологію розробили у Швейцарії.

У дослідженні беруть участь пацієнти з травмами грудного відділу хребта, які ті дістали за період від року до дев’яти років до початку лікування.

Водночас вони змогли зробити свої перші кроки впродовж години після того, як нейрохірурги імплантували прототипи пристрою для стимуляції нервів.

Складніші види діяльності, зокрема ходьбу, їзду на велосипеді та плавання, пацієнти опанували приблизно за шість місяців після операції.

Апарати керуються дистанційно за допомогою програмного забезпечення з вбудованим штучним інтелектом.

[Грегуар Куртін, дослідник]:
«Це набагато точніша технологія. Вона дала нам змогу працювати з людьми з найтяжчою формою ушкодження спинного мозку, повним ушкодженням спинного мозку, відсутністю чутливості, відсутністю рухів. І все ж таки за допомогою цієї технології вони змогли робити самостійні кроки надворі, за межами лабораторії».

У разі травми спинний мозок не може відновитися. Однак саме він стимулює нервові клітини та активує потрібні м’язи. Дослідники кажуть, що тепер замість нього цю функцію виконує новий пристрій.

[Жоселін Блох, нейрохірург]:
«Спочатку все не так просто. Потрібне якесь вагове навантаження, їм треба зрозуміти, що відбувається. Але вони можуть одразу використовувати свої ноги й ходити. У процесі тренувань їхні м’язи міцнішають, а рухи стають плавнішими».

Компанія планує розширити дослідження. У них візьмуть участь від 70 до 100 пацієнтів. Здебільшого зі США. Потім вона збирається почати серійне виробництво цих стимуляторів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Паралізовані змогли ходити завдяки новому стимуляторуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифи«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: